Fredag 31 december

Sista dagen på 2010. Jag måste få önska er ett gott nytt år.
Ni får ursäkta att jag inte skrivit i bloggen så mycket dessa dagar, men det händer ju inte så mycket så det finns inget att skriva.

Kan berätta att jag fått bilderna från hästfotograferingen. Det finns några bilder där som jag gillar skarpt!
Igår var jag och Erika till fotografen och blev fotade. Så det ska bli kul när dom bilderna kommer också. Hoppas det blev någon bra bild som jag kanske kan våga lägga upp här på bloggen.

Nu ska jag fixa mig inför kvällen och sen ska jag fixa mamma och Elin också. Dom vill ju vara nyårs fina dom också. Så jag hoppas dom blir nöjda.

Gott Nytt År. Nästa gång jag skriver här är det 2011.

Tisdag 28 november

Hejsan!

Idag ställdes klockan på 07.30 för att åka till stan för att sminka min kompis Erika som skulle stå modell för mig med en islandshäst. Det blev en sotad look med en tuff hästsvans. När hon var klart åkte vi och en fotograf till Bjästa för att fota med Rut och Tindra. Det var två mycket fina hästar. Jag har inte sett någon bild än, men förhoppningsvis lyckades vi få någon bild som kan komma att publiceras i hästkalendern 2012. Men jag får vänta och se.

När fotograferingen var klar åkte vi tillbaka till stan och jag stannade till på Solgårdsgatan hos Jonas kompis för att planera nyår med dom. Vi tog en tur till ÖoB och till Ica Kvantum för att inhandla nyårsmiddagen som kommer bli en 3-rätters.

Nu ska jag vara social. Hörs!

Söndag 26 december

Hej. Det händer inte så mycket för mig dom här dagarna. Spelar lite sällskapsspel och har det trevligt med släkt och vänner. Så det kommer inte många rader här i min blogg. Ska fixa lite inför fotograferingen ikväll, men mer än så intressant är det inte.

Lördag 25 december

Hej på er!

Hoppas ni hade en trevlig dag igår. Jag spenderade min dag hos mamma fram till klockan 15.00 då jag åkte till Bergom för att fira jul med Jonas familj. Hos mamma öppnade jag två julklappar som innehöll jättefina örhängen och en jättefin ram som jag ska sätta fylla med familjekort.

Till middag blev det julmat och till efterrätt blev det en chokladtårta. Efter det öppnade vi julklappar. Jag fick en bok, ett recept på en Amerikansk paj av Lisa, mysiga tofflor, ett fotoalbum och några klappar var till både mig och Jonas och dom innehöll en tändare, duschmunstycke och något annat som jag inte kommer ihåg just nu.

Om någon timme ska vi iväg till mamma igen för att öppna några fler julklappar och senare i eftermiddag bär det av till Husum för att äta middag där och öppna någon julklapp där också.


Fredag 24 december

God jul alla mina läsare. Idag kommer jag inte skriva många rader här i bloggen. Vi ska snart äta en god julfrukost, sen åker jag iväg till Bergom för att fira jul där med Jonas familj. Jag hoppas ni får en rolig och mysig dag med era nära och kära.

Ha det bra!

Torsdag 23 december

Oj, nu är det inte många timmar kvar till julafton. Jag är fortfarande som ett barn dagen innan julafton, och även hela julaftonsdagen. Jag går bara och väntar på att få öppna paketen man får. Det är alltid lika spännande att se vad man får av sin familj och vänner. Julen kommer alltid vara speciell för mig, det är ju då man träffar sina när och kära, man delar glädje hela dagen och man har det så mysigt tillsammans.

Idag packar jag min väska, det är faktiskt svårare än vad man kan tro. Jag ska ju trots allt vara i Övik i 10 dagar, så man måste ju ha med sig en hög med kläder så man vet att man kan välja på något. Måste även packa lite extra grejer eftersom det är tänkt att jag ska ha en fotografering med hästar någon dag mellan jul och nyår. Så jag måste tänka ett steg längre och inte glömma någonting här i Umeå, får då blir jag utan det!

Julklapparna och julgodiset får jag inte heller glömma, det är viktiga grejer det! Julklapparna är ju viktigast, jag vill ju inte att någon ska bli utan på självaste julafton.

Nu ska jag fortsätta med mitt pyssel, godiset ska packas i burkar och jag måste gå igenom hela lägenheten för att veta att jag inte glömmer något.

Onsdag 22 december

Hejsan!

Idag ställde jag klockan på 09.30. Jag klev upp, åt frukost, gjorde mig i ordning, packade mina grejer inför dagen och sedan slappnade jag av en stund genom att sitta här vid datorn. Dagen skulle nämligen tillbringas på Makeover Studion. Jag fick ett samtal igår där dom frågade om jag hade tid och lust att jobba där idag, och eftersom jag ändå inte hade något annat för mig idag tackade jag JA. Jag fick sminka 6-7 kunder som sedan fotades och sen fick dom köpa bilderna. Dagen har varit riktigt rolig och jag är så glad att jag fick möjligheten att vara där. Som det lät på den ansvarige kommer jag få några samtal efter jul om dom skulle behöva min hjälp. Så det känns himla kul att dom var så pass nöjd med mig, och att dom kan tänka sig att ha mig där igen.

När jag kom hem och ätit middag gjorde jag och Jonas lite julgodis och sen blev det filmtittande. Jag är otroligt trött nu, tror jag skulle somna direkt om jag la mig i sängen nu, men jag ska försöka sitta uppe ett tag till.

Imorgon ska jag packa min väska, baka det sista godiset, packa godiset i burkar, packa katterna och när Jonas kommer hem ska han bara duscha, sen bär det av till Övik där vi ska vara fram till 2 januari.

Tisdag 21 december

Idag ställde jag klockan på 09.00 för redan 09.40 skulle jag med bussen till sjukhuset för att möta upp min vän Sara och hennes mamma Åsa. Vi åkte hem till mig för att dom skulle få i sig lite fika medan vi satt och pratade. När klockan närmade sig 12, tror jag, så åkte vi tillbaka till sjukhuset och jag tog en buss tillbaka.
Jag har inte gjort så mycket sen jag kom hem. Vi lagade lite middag när Jonas kom hem och sen har det inte hänt så mycket mer förutom ett samtal som gjorde mig mer än glad. Redan imorgon ska jag utföra vad samtalet innehöll. Mer än så säger jag inte. Men det blir nog en fullspäckad och lärorik dag.

Måndag 20 december

Idag bakar jag julgodis för fulla muggar. Jag hoppas verkligen att allt blir gott! Men det tvivlar jag egentligen inte på, allt innehåller ju choklad. När jag är klar och provsmakat allt kan jag lägga ut recepten här så ni får möjlighet att själva göra godiset som jag gör idag. Nu måste jag fortsätta. Ha en trevlig dag!

Julklappar

Nu har vi varit på stan och shoppat julklappar. Nästan alla klappar är köpta, utom två små paket. Men det fixar jag till veckan. Jag hoppas och tror att klapparna jag köpte till varje person är något som dom uppskattar.

Nu ska jag slå in alla paket och sen vid 20.30 är det dax för ett nytt försök att se 3D bio.

Ha en trevlig kväll!

Söndag 19 december

Idag lyser det fjärde ljuset. Nu är det inte många dagar kvar till julafton. På torsdag tar vi vårat pick och pack för att åka ner till Övik och fira jul och nyår där. Ska bli kul att komma hem och vara hemma så pass många dagar.

3D bion igår gick inte så bra. Dom fick inte filmen att fungera, så vi fick 2 biljetter var för att den inte fungerade. Så vi valde att se The Town, en riktigt bra film faktiskt. Ikväll ska vi göra ett nytt försök på 3D bio, det blir samma film som vi tänkte se igår. Hoppas det funkar ikväll!

Nu är det dax för mig att göra mig i ordning för snart ska vi ta en tur till stan för att köpa alla julklappar som är kvar. Jag tror jag vet vad jag ska köpa till alla. Jag hoppas att dom som får julklapparna blir nöjda.

Pappa och Bodil på besök

Hej.

Imorse när jag kom till Husum fick jag frukost och när klockan var runt 11 tog vi bilen upp till Umeå. Vi åkte hem till mig och Jonas en sväng innan jag och pappa tog oss ut till Ersboda. Biltema, djurmagasinet och boom besöktes. När vi var klara där åkte vi till stan för att hämta Bodil och sen hem till oss igen. Efter lite kaffe (dock inte till mig) och skidåkning på tv tog vi bilen in till stan igen för att äta god mat på en kinesisk restaurang. Det var hur gott som helst, så nu är jag mätt och kommer vara det några timmar framöver. Efter maten sa jag hejdå till pappa och Bodil för det var dax för dom att bege sig hemåt mot Husum igen.

Vid 20.30 ska jag för första gången i mitt liv se en 3D-bio. Ska bli spännande att se. Filmen vi ska kolla på heter Tron Legacy, jag hoppas den är bra, för Jonas har fått välja (med lite hjälp av mig).

Ha en trevlig kväll!

Lördag 18 december

Godmorgon!

Jag sitter hemma hos mamma och ska snart klä på mig för att gå ner till Centralstationen. Det är 3-4 km, och det känns inte så jätelockande att gå i -9 och snö. Men om jag inte gör det kommer jag inte hem till Umeå idag. Ska ta bussen till Husum och där hämtar pappa mig, åker hem till honom för att äta lite frukost och sen bär det av till Umeå. Shopping står på schmat idag. Ska inhandla alla julklappar idag så vi har gjort bort det.

Ha en trevlig dag!

Fredag 17 december

Hejsan!

Idag har jag tänkt åka ner till Övik och sova där en natt. Jag tror att det blir mycket roligare än att vara hemma själv hela dagen och sen ikväll när Jonas ska på julbord så slipper jag vara hemma själv hela kvällen också. Så det blir bäst för mig att åka ner och hälsa på mamma. Jag tror vi ska bara pepparkakshus ikväll. Men innan jag åker hem till henne ska jag kanske förbi Statt en sväng och säga hej till mina gamla arbetskamrater. Jag vet ju inte om jag kommer jobba där mer, så jag känner att jag kan stanna till där med lite fika i alla fall. Tåget går inte förän 14.00, så jag ska väl sitta här vid datorn en stund innan jag packar mina grejer och tar bussen till stationen.

Torsdag 16 december

Vad kul att det var så många som gillade att jag lagt ut bilder på lägenheten! Ni är varmt välkomna som ni skulle behöva övernatta i Umeå någon gång.

Idag har jag inte gjort mycket alls. Har suttit här och skrivit upp recepten på allt julgodis som jag tänkt bara. Måste skriva upp vad som ska inhandlas också. Jag tror att jag kommer baka 5 sorter, och det genomgående temat kommer vara choklad. Så min mamma kommer bli överlycklig skulle jag gissa på. När jag bakat och smakat kommer jag lägga upp recepten här så ni själva också kan testa på att baka om ni vill och har lust. Men gott blir det säkert.


Här är våra katter. Virus till vänster och Siri till höger.

Onsdag 15 december

Hej!

Idag har jag inte gjort något speciellt som vanligt. Har försökt hitta julgodis som lockar. Så nästa vecka ska jag se till att jag bakar lite på dagarna.

Jonas lyckades lägga in bilderna från kameran till datorn, så här kommer bilder på lägenheten.
Klicka på bilderna för att förstora.


Gästrum


Vardagsrum


Kök


Hall


Toa



Sovrum

Tisdag 14 december

Idag är det ett år sen morfars hjärta slutade slå. Jag kan inte riktigt förstå att det redan har gått ett år sen jag såg han ligga i sjukhussängen. Det såg ut som att han sov, han såg så rofylld ut.

Idag har jag inte gjort någonting alls. Fick veta av min chef att det är lugnt på hotellet nu, så jag kommer inte jobba förän efter nyår. Det känns riktigt tråkigt att sitta här hemma i två veckor utan att göra något speciellt. Den 23 december åker vi ner till Övik för att fira jul och nyår. Så det känns ju roligt, men just nu när jag bara ska vara hemma känns det väldigt länge dit. Jag kanske borde köpa hem grejer så jag kan baka julgodis på dagarna. För att sitta här framför datorn varje dag funkar ju inte. Man blir ju så uttråkad så det finns inte! 
Det är ju så typiskt. Jag bestämde mig för att knäppa kort på lägenheten för att lägga upp här, men såklart funkar det inte att lägga in bilderna på datorn! Måste kolla om Jonas vet vad felet är, annars måste vi väl lämna in den igen, och det vill jag verkligen inte. Vill ju ha en fungerande kamera på jul och nyår.

Ikväll ska jag och Jonas se på Toy Story 2. Hoppas den är lika bra som ettan.  

Måndag 13 december

Idag är det lucia. För mig har det inte hänt något speciellt idag. Jag har inte jobbat, och knappt gjort någonting här hemma.

Julbordet igår var mycket bra! Hur gott som helst och det fanns massvis att välja på. Efter julbordet följde Jonas släkt med hit en sväng för att dom skulle få se hur det ser ut här. När dom åkt hem bar det iväg en sväng på affären och när vi kom hem startade vi Toy Story. Vi har tänkt se tvåan och trean någon dag senare i veckan. Ettan var ganska bra faktiskt, har inte sett den sen jag var liten. Kommer inte riktigt ihåg hur många år jag var, men det var längesen i alla fall. Jag hoppas att dom andra två filmerna är minst lika bra.

Som det ser ut just nu verkar jag inte ska jobba något. Men det ändras fort. Rätt vad det är så ska jag jobba på onsdag. Ska höra med min chef imorgon hur hon tror att veckan ser ut.

Snart är det dax att heja på Modo igen. Så nu ska jag hälla upp lite julmust i ett glas och skala en clementin. Ha en trevlig kväll.

Söndag 12 december

Hej på er! Tyvärr har jag inte hunnit blogga, har haft en klasskompis som bott hos mig samtidigt som jag varit helt slut efter varje skoldag. I torsdags hade vi hårförlängning på schemat. I fredags skulle vi sminka varandra till årets julvärdar och på eftermiddagen kom våra manliga modeller som skulle sminkas till nyhetsuppläsare. Min modell var min kusin Christofer, och som det lät på honom blev han faktiskt riktigt nöjd. Jag själv blev i alla fall väldigt nöjd över resultatet. Det såg väldigt naturligt ut, och det var ju tanken. När alla åkt hem hade vi ett litet utvecklingssamtal som gick riktigt bra. Min lärare Elin var nöjd och jag var nöjd. Så det verkar gå bra för mig i skolan. Igår hade vi två kvinnliga modeller på besök. Jag hade med mig min syster Elin och min mamma Carin. Jag började sminka Elin, hon fick gul/orange/röda toner på ögonskuggan och jag tror att hon var riktigt nöjd. På eftermiddagen sminkade jag mamma, hon fick en guld/svart sotning och trebensfransar. Jag tror att även hon var riktigt nöjd över resultatet. Kan hända att hon vill ha den sminkningen även på nyår. Men dit är det några veckor, så hon hinner ändra sig om hon vill det. Tråkigt nog glömde jag ta med kameran, så jag har tyvärr inga bilder. Och det är även tråkigt för min del, för det hade varit kul att ha bilder på dom sminkningarna eftersom jag blev så himla nöjd.

Idag ska jag iväg på julbord med Jonas och dom närmsta i hans släkt. Blir riktigt mysigt och gott om inte annat! Vi ska vara där vid 13.00, så jag måste snart börja göra mig i ordning så jag kan visa mig ute bland folk.

Nu ska jag springa till tvättstugan för att tvätten ska få torka och sen ska den vikas innan det bär av mot maten. Ha en trevlig tredje advent!

Torsdag 9 december

Idag har det varit skola. Vi har hållit på med hår hela dagen. Det vi fick lära oss var att fästa slingor med vax. Det gick ganska bra när man kom på knepet, och roligt var det också, men samtidigt ganska svårt för att få en bra balans. Men jag har lärt mig något bra i alla fall. När dagen på skolan var över åkte jag och två klasskompisar hem till mig för en lugn stund. Vi åt spaghetti och köttfärssås innan vi åkte vidare till Hörnefors för en spakväll. Vi fick plocka bryn och lära oss en ansiktsbehandling. Riktigt skönt var det. Dom tre andra tjejerna vaxade mina ben, och fasen vad ont det gjorde! Men nu är benen lena som bara den. Nu tror jag att det är dax för mig att sova. Jag är riktigt trött och imorgon väntar ännu en dag på skolan. Morgondagen består av tv/film, det blir spännande.


Onsdag 8 december

Idag har jag jobbat. Men det visste alla mina 4-7 läsare redan tror jag. När jag kom hem plockade jag undan lite, för när Jonas kom hem var det dax att städa lägenheten. Det var ett tag sen sist, så det var skönt att få göra bort det. Så nu är det rent och fint inför helgen med massor av folk. Redan ikväll kommer en av mina klasskompisar som ska bo här hela helgen, och imorgon kommer eventuellt en till av mina klasskompisar och sover här en natt. Och på fredag kommer två av Jonas kompisar som ska stanna här till på söndag för det är någon konsert dom ska gå på. Men det är trevligt med fullt hus ibland. Ska bli spännande att se hur katterna tar allt folk. Hoppas dom inte är alltför rädda för främmande.

På tal om katterna, dom har snart blivit världens mysigaste. Och det är så kul att se när dom springer runt och leker med varandra. Jag tror dom leker tagen eller något, för dom springen som två idioter här i lägenheten ibland. När dom leker skulle jag kunna sitta och titta i flera timmar, det ser så roligt ut.

Jag glömde förresten att knäppa kort på hur det såg ut i vardagsrummet innan vi möblerade om, så ni som inte sett det kommer aldrig att få se det, men bilder på hur det ser ut kommer snart, jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg att ta kort och lägga upp här. Det kan ju vara kul för någon att se, hoppas jag. Men det är svårt att veta vad ni läsare tycker eftersom jag aldrig får någon liten kommentar. Jag vet inte ens vilka ni är som läser...

Tisdag 7 december

Hejsan!

Idag har det varit jobb för min del. Mer än så har jag inte hunnit med idag. När Jonas kommer hem ska vi först hämta bilen som varit på lagning, och när vi kommer hem ska vi fixa lite mat. Jag tror att det blir flygande Jakob idag faktiskt. Riktigt gott måste jag säga! Och senare ikväll ska vi sitta framför datorn och heja på Modo som spelar ikväll. Men jag har ingen koll på vilka dom möter, men jag hoppas på vinst.

Jag ska försöka komma ihåg att knäppa kort på möblerna och mattorna vi köpte på Ikea i lördags. Vi skruvade ihop allt när vi kom hem i söndags, så det är läge att lägga upp bilder på dom nu. Men jag kan inte lova när det kommer upp bilder, men någon gång ska det hända.

Imorgon är det jobb som gäller igen, och torsdag-lördag är det skola och på söndag ska vi äta julbord med Jonas familj och hans mor- och farföräldrar. Det kommer bli riktigt gott, men dit är det några dagar.

Måndag 6 december

Hej!

Igår vaknade jag och Jonas runt 11.40. Väldigt sent för att vara oss, men den sömnen behövdes verkligen. Under dagen hände det inte så mycket förän runt 17-tiden när vi fick en riktigt god middag i Husum. Det blev en köttbit med potatisgratäng. Och sen blev det tårta och några kakor. Mycket gott alltihopa!

Idag har jag jobbat. Det blev en lång dag med många rum idag. Men det gick ganska bra tillslut, speciellt när jag fick hjälp av en annan tjej som jobbar där. Ikväll blir det lugnt, ska kolla lite på tv, sen efter Svenska Hollywoodfruar är det dax att sova igen. För imorgon är det jobb som gäller. Och kudden som inhandlades på Ikea vad verkligen hur skön som helst. Jag är riktigt nöjd över mitt val av kudde, den är anpassad efter dom som sover på mage, och jag kan ju säga att den funkade riktigt bra. Jag sov som en stock!

Lördag 4 december

Hejsan!

Imorse vid 9.00 var det dax att åka iväg till Ikea i Sundsvall. Det blev en mycket lyckad dag med bra inköp. Ett tvbord, en tvmöbel, mattor, spegel, lampa och lite annat som kan behövas. Jag är riktigt nöjd över köpen och längtar till imorgon när vi kommer hem och ska skruva ihop grejerna vi köpt. Men innan det bär av hem ska vi stanna till i Husum. Pappa fyllde som sagt år i torsdags, så imorgon bjuds det på middag och tårta. Det blir trevligt.

Jag funderar på att ta en tupplur snart, för senare inatt ska jag hämta Jonas och mamma efter att dom haft en utekväll med respektive vänner. Hoppas dom inte vill hem alltför sent, för jag vill bara gå och lägga mig i en skön säng och sova.

Hoppas ni har haft en trevlig dag.

Fredag 3 december

Hej!

Idag har jag jobbat. 8-14.30 ungefär. När jag kom hem packade jag väskan sen bar det iväg till Övik. Så nu sitter jag hos mamma. Jag och Jonas ska snart iväg till matcompaniet för att äta en god middag. Det blir trevligt. Och som det ser ut nu vet jag redan nu vad jag ska äta, det blir strips med kyckling och bea-sås. Mycket gott kan jag lova. Ikväll blir det en lugn kväll framför tvn, troligtvis ser vi någon film om det inte är något annat bra på tv.

Ha en trevlig kväll!


Torsdag 2 december

Dagens datum innebär pappas födelsedag. Grattis pappa! Så på söndag ska vi till Husum och fira. Jag hoppas på god mat och en god tårta, eller något annat smaskigt.

Idag har jag jobbat. Det har gått bra men ganska segt idag. Det var lite extra grejer som skull göras, därför tog det lite längre tid än vad det brukar göra. Det är sagt att man ska göra 3 rum i timmen, jag kan lova er att det är inte så lätt. Ibland stressar man igenom rummen för att man har vaknat på fel sida och är seg i hela kroppen. Men oftast brukar det gå ganska bra tycker jag.
Jag fick ett sms av Jonas idag, där han skrev att han gärna ger mig ryggmassage ikväll igen. Och det kan man ju inte tacka nej till. Troligtvis blir det en promenad idag också, och hockey såklart. Ikväll borde dom vinna, men man vet ju aldrig med Modo nu för tiden.

Imorgon är det jobb som gäller, sen drar vi oss ner till Övik. Vi tänkte käka en bit mat på matcompaniet, så fruktansvärt god mat det är där! Så vi passar på att göra det imorgon när vi ändå inte har så mycket andra planer. På lördag morgon ska vi hämta en kompis till Jonas, sen ska vi hämta släpvagnen, för när det är gjort är det äntligen dax att åka några mil söderut mot Ikea i Sundsvall. Vi har några grejer som vi bestämt att vi ska köpa, men sen blir det säkert lite extra grejer också. Kul kul...



Blev bara så sugen på att lägga in en bild, så det fick bli en bild på en mycket saknad Tora. Kan inte fatta att det är snart 8 månader sen jag såg henne för sista gången. Hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Älskad av alla!

Onsdag 1 december

Hej på er!

Igår var jag bara hemma och gjorde ingenting alls. När Jonas kom hem fick jag en välbehövlig ryggmassage, sen blev det middag och en promenad. När vi varit ute på en runda sökte vi igenom förådet efter lite adventspynt, men vi hittade inte allt vi sökte, så ikväll ska vi nog gå ner igen och söka lite bättre. Annars måste dom grejerna vara kvar i Övik. När klockan slog 19.00 var det dax för Modo att möta Skellefteå. Den matchen slutade riktigt bra, vinst till Modo.

Idag har jag jobbat. Ganska lugn dag, hoppas det blir lika lugnt torsdag och fredag. Ikväll har jag inte så mycket planerat, ska väl kika på efterlyst, mer än så vet jag inte.


RSS 2.0