Torsdag 30 juni - cyklat ner på stan

Hej!

Idag har jag inte gjort så värst mycket. Jag vaknade vid 9.30. Vid 12-tiden gick jag ut i solen och var ute i närmare 2 timmar, men jag fick ingen färg för det. Jag tycker att det är så tråkigt att sitta ute själv, det hade varit mycket roligare om någon vän hade bott här upp i Umeå.

När Jonas kom hem gjorde vi middag och vid 16.30 hoppade vi på cyklarna och tog oss ner på stan. Vi gick på stan i ca 30 minuter innan vi tog oss till bion. Vi såg på Transformers 3. Jag tycker det var bra. Bättre än 2:an men sämre än 1:an men inte långt ifrån. Och efter bion cyklade vi hem igen. Det är ganska skönt att cykla när det är såhär bra väder.

Imorgon jobbar jag 3-4 timmar, och sen bär det av ner till Övik. Äntligen är det juli, och jag är ledig i princip en hel månad. Jag ska jobba 8 dagar dom två sista veckorna i juli.



Onsdag 29 juni - Snart bär det iväg.

Hej!

Kom nyss hem från affären där jag köpte jordgubbar och kesella vanilj. Riktigt gott var det! Nu ska jag sätta mig på balkongen och plugga. Jag ska försöka plugga bort så mycket det går så jag inte behöver läsa så mycket när vi är på Gotland, i Stockholm och i Värmland. Vi åker nu på söndag. Och jag kommer inte hem till Norrland förän 18 juli. Så det blir många veckor som jag är på resande fot. Och jag kan nästan lova att det knappt kommer bli något blogginlägg under dom två veckorna, för jag vet inte hur mycket tillgång jag kommer ha till internet. Men då får ni istället ett långt sammandrag eller flera olika inlägg om varje resemål.

Det tar emot att börja plugga nu, men jag har inget val. Hörs!


Tisdag 28 juni - bilder från midsommar

Hej!

Min midsommarhelg har varit bra. Vi var ett gäng på runt 20 stycken. Många släktingar till mig och min familj och även många vänner. Vi spelade brännboll, kubb och lekte lite lekar. Jag tänkte inte skriva så mycket, istället kommer ett gäng bilder från helgen.


Jonas spelar kubb


Elins pojkvän Robin


Josefin och Elin


Killarna fuskade genom övertramp, så vi tjejer fick gå igenom reglerna


Norris


Elin, Jossan, Robin och Jonas var ute på vattnet i kajaker,
så jag passade på att fota lite med min nya kamera.


Jonas och Robin på ingång


Jossan och Elin på ingång


Vi dödade lite tid genom att spela skip-bo


Vi grillade korv och marshmallows på natten


Här ska man med hjälp av fyra snören styra en krok och flytta
klossarna till en annan stol på kortast tid

Hoppas det var kul att se lite bilder från midsommar!

Torsdag 23 juni - 70 år!

Jag börjar med att säga grattis till min farmor som fyller 70 idag. GRATTIS!

Nu har jag packat lite sommarkläder som jag tänkte ta ner idag, så jag slipper ta ner allt nästa helg. Jag ska snart gå till bussen för att åka till tågstationen. Jag kliver av i Husum där pappa hämtar mig och sen åker jag, pappa och Bodils dotter Beate till Häggströms modehus. Jag har aldrig varit där, så jag hoppas jag hittar något billigt plagg som är som gjort för mig. Det skulle vara kul att hitta någon fin klänning som jag kan ha i sommar på något bröllop.

Dax att fixa det sista nu innan jag åker. Ha en trevlig dag!

Måndag 20 juni - jobb

Hej!

Jag jobbade hela helgen. I lördags blev det kaos. En tjej som skulle jobba ringde och sjukanmälde sig. Så vi som var på plats och jobbade gjorde minst 25 rum var, så det blev jobb i 8 timmar för dom flesta.

Igår blev det jobb i 6 timmar.

Idag var det också kaos, samma sak som i lördags, en tjej ringde och sjukanmälde sig på morgonen. Så vi var tvungna att ta fler rum än vad som var tänkt och vi lämnade även en hel del rum. Så idag har jag jobbar 7,5 timmar. Och igår köpte jag min första Ben and Jerrys någonsin, och den var riktigt god. Den heter Nordic water peace och innehåller gräddglass med chokladkakbitar, peacemärken med chokladsmak och en virvel av chokladfudgesås. Jag kan tipsa er om att smaka den om ni inte redan gjort det.

Nu är det dax att se på film med Jonas. Ha en trevlig kväll

Bilder från Elins student och bal.


Glada studenter!


Där bland alla människor står en glad Elin.




Hela familjen Romin.




Elin med sin skylt.


Sen åkte vi upp till Parkskolan för att se när min kusin Madelene tog studenten. Hennes klänning var hur fin som helst!





Sen var det dax för balen, här kommer ett gäng bilder därifrån:


Elin, där jag fixat makeupen och mamma fixat håret och naglarna.


Snygga naglar och den fina väskan.


Lukas och Elin.


Robin och Elin.


Josefin och Elin.


Madelene och Erik. Sminket fixade jag på Madde.


Hoppas ni tyckte att det var kul att se bilderna, för jag har lagt ner en bra stund på att välja ut dessa bilder. Jag hade ca 150 bilder att välja på, så det var inte det lättaste.

Torsdag 16 juni - jobb och alla dessa val

Hej!

I tisdags jobbade jag. Och efter jobbet hjälpte jag en arbetskompis med att färga och noppa ögonbrynen. Jag tror att hon blev nöjd med färgen faktiskt. Och efter middagen åkte jag och Jonas en sväng till Media Markt, jag kollade på en kamera och Jonas köpte hörlurar till sin ipod. Killen vid kamerorna visade mig två stycken som skulle kunna passa mig utifrån vad jag ville ha. Sen åkte jag hem och började läsa lite mer om varje kamera för att lära mig mer om dom och se vilken som skulle passa mig perfekt.

Igår var jag ledig. Jonas brorsa som har bott här i någon vecka åkte hem till Övik igår. Så jag hjälpte till att packa lite och bära lite grejer. Precis när han hade åkt kom Jonas hem från jobbet, och vi började med maten ganska snart. Efter middagen kände jag att jag ville till Media Markt igen för att få känna och testa kamerorna lite mer. Och efter en liten stund hade jag bestämt mig. Jag skulle ha en av dom, och det blev en Sony DSC-HX5V. Jag hann testa kameran lite grann igår innan det var dax att sova. Och jag känner mig riktigt nöjd över mitt val av kamera. Denna kamera hade fler funktioner än den andra som jag valde mellan. Och jag ångrar mig inte en sekund. Så i sommar när jag ska ut och resa och på 3 bröllop så kommer jag kunna knäppa väldigt fina kort.

Idag har jag jobbat. Det var ganska många rum som skulle göras, med det gick som på en dans på rosor. Jag var väldigt effektiv idag. Jag och Jonas har även kollat runt på resor till London. Vi firar nämligen att vi varit tillsammans i 5 år i september, så vi är lite sugna på att åka bort i några dagar och se något annat än Sverige, och London känns som ett ganska lämpligt resemål på 3-4 dagar. Och det finns ju en hel del att se där, så vi ska inte bara shoppa och lata, vi ska även upptäcka och se.

Imorgon är jag ledig, då hade jag tänkt plugga, lägga upp bilder från Elins student och bal och även testa kameran lite mer.

Jag jobbar hela helgen, lördag-måndag. Så jag kommer inte skriva så mycket här, fast det är kanske inte så ovanligt, jag har blivit väldigt dålig på att blogga på senaste tiden.

Ha det så bra!


Måndag 13 juni - studenthelgen

Hej!

Helgen i Övik var underbar. Jag kom hem till mamma vid 18.30 på torsdagkväll. Kvällen var lugn och jag gjorde inte så mycket. Jag hjälpte Elin att locka löshåret som hon skulle använda på fredag på studenten. Jag kom i säng ganska sent, runt 00.30, ungefär. Jag sov ganska dåligt. Jag vaknade vid halv 6 för Elins väckarklocka ringde, men hon skulle inte kliva upp förän klockan 6. Så jag låg vaken 30 minuter, och när jag hörde att hon inte klev upp var jag tvungen att ringa och säga till henne att kliva upp. Jag hade svårt att somna om igen, och precis när jag höll på somna, runt 07.00, bad Elin om hjälp att sätta i löshåret som jag lovat att hjälpa henne med. Vi var klar med håret vid 07.30 och jag försökte somna om igen, men det var helt omöjligt. Så vid 08.30 klev jag upp för att börja göra mig i ordning inför dagen. Jag hjälpte även mamma med att ta ner all tvätt som fått hänga i tvättstugan under natten för att torka. Vid 10.30 bar det iväg till affären och sen till Nola för att se när Elin och alla de andra studenterna sprang ut sjungande på trappan. Jag hade så gärna velat göra om studenten igen, det var så kul att se hur glada alla var för att äntligen ha gått ut skolan, och jag minns själv hur glad jag var när den stora dagen var kommen för två år sen. När det var dax för Elin att hoppa upp på flaket för att ta några svängar på stan så åkte jag, mamma och min moster upp till Park för att kolla när Madde, min kusin, skulle komma ut lika glad som min syster gjort en timme tidigare. När det var dax för Madde att hoppa upp på flaket så åkte vi hem till min moster där studentfirandet skulle hållas. Det bjöds på god buffé och den vanliga, men godaste, sommartårtan. Jag längtar redan nu till midsommar då samma tårta kommer att göras och ätas i mängder. Resten av kvällen blev lugn för mig, medan Elin var på studentfest med sina vänner.

Lördagen började med att jag klev upp vid 9-tiden, jag gjorde mig i ordning och sen blev jag hämtad av Jonas och hans föräldrar för vi skulle en sväng på ÖoB för att se om vi hittade någon sele och koppel till våra katter. Eftersom vi inte hittade allt vi behövde på ÖoB så tog vi även en sväng på Granngården och Reginas zoohörna. När allt var inköpt så blev jag hemskjutsad igen och då var det dax att börja sminka Elin inför balen. Jag var klar med henne strax innan 14.00, och då hade Madde även hunnit komma, så när jag var klar med Elin var det bara att börja med Madde. Jag blev nöjd med sminket på båda två, och jag hoppas även dom var nöjda. Det lät i alla fall som så på dom. När Madde var klar runt 15 så var det dax att börja med Elins hår. Jag satt i löshåret igen och sen lockade jag hela håret. När det var klart så fixade mamma det mesta av frisyren, medan jag hjälpte till då det behövdes.

Både Elin och Madde var så himla fina när dom var klara. Och det känns väldigt kul att jag fick hjälpa dom med smiket. Nu är det egentligen tänkt att jag ska lägga in några bilder från helgen, men eftersom jag inte lagt in dom på datorn än så lovar jag att jag ska lägga upp bilderna någon dag framöver. Onsdag skulle vara en bra dag med tanke på att jag är ledig då. Jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg att göra det.

Efter att vi varit nere på arenan för att titta på alla fina tjejer och killar så åkte vi till affären för att köpa frukt till en fruktsallad. Så vi åt frukt medan vi satt ute i den sköna temperaturen. Och vid midnatt hämtade Jonas upp mig och vi åkte ut till Bergom för att sova hos hans föräldrar en natt. Söndagen var väldigt lugn, vi gjorde ingenting speciellt. Vid 18.00 tog vi bussen hem till Umeå igen.

Idag har jag jobbat, det kommer jag även att göra tisdag, torsdag, lördag och söndag.

Onsdag 8 juni - långhelg

Hej!

Min helg i Övik var väldigt bra! Vi åkte ner på onsdagkvällen. Det blev många lugna dagar som innehöll bland annat kubbspel. På torsdag åkte jag hem till mamma. Jag gjorde scones till frukost åt mamma, och dom blev väldigt goda! Efter vi ätit gick vi upp till skyttis där Örnexpo höll till. Örnexpo är en mässa som hålls varje år i Övik. Jag köpte flytande ljus, men inte helt vanliga. Man rullar en bit toapapper och sätter ner i en plastbehållare som jag köpte, sen har man vatten och 1,5 cm matolja i en skål. Man släpper ner plastgrejen med toapappret, då suger pappersbiten upp oljan och ljuset brinner i 10-12 timmar. Det kommer bli kul att experimentera med dessa ljus till hösten och vintern. Men än är det långt dit, sommaren har precis börjat!
Efter mässan gick vi hem igen, och hann precis in innan regnet kom. Och senare på eftermiddagen testade jag och mamma lite frisyrer på syrran inför balen. Jag åkte tillbaka till Jonas föräldrar och där bjöds det på grillat.
I fredags gjorde vi inte så mycket.
I lördags när jag och Jonas var ute och spelade crocket så dök världens oväder upp. Det blev mörkt på några sekunder. Och blåsten fortsatte i stort sett hela dagen. På kvällen åkte Jonas till sin kompis för att festa, och jag åkte upp till Husum för att hälsa på pappa. Det blev pizza till middag, och till efterrätt hade jag tagit med jordgubbar och vaniljyoghurt. Jag testade även att sminka Bodil inför bröllopet i sommar. Och jag tycker att det blev riktigt bra, jag hoppas hon är lika nöjd som jag var. Vid 23.30 skjutsade jag ner Jonas och gänget till Harrys, och sen åkte jag hem till mamma och satt mig vid datorn. Vid 02.30 fick jag äntligen hämta Jonas. Jag var nog inte i säng förän vid 03.15.
I söndags vaknade jag vid 11. Jag klev upp och lät Jonas ligga kvar. Jag satt ute i solen en timme innan jag bestämde att Jonas också skulle få vakna till liv. Vi gjorde inte så värst mycket denna dagen heller. 
I måndags satt jag ute mest hela dagen medan Jonas hjälpte sin pappa att fixa med isolering och andra grejer. Jag fick lite färg på kroppen, men mest rött. Jag hoppas att det blir brunt när det brända lägger sig. Vid 16.30 åkte vi på affären och sen bar det upp till Umeå igen.

Jag jobbade igår och idag, och jag ska även jobba imorgon. Efter middagen imorgon tar jag tåget till Övik för på fredag är det dax för syrran att ta studenten! Så jag ska hjälpa henne med diverse grejer innan hon åker till skolan för fotografering och betygsutdelning mm.

Onsdag 1 juni - Övik hela helgen!

Hej!

Nu är juni här. Men det märks inte på vädret, för det regnar nämligen här idag. Jag har hört att det ska bli bra väder till helgen, så jag hoppas att det blir så.

Igår gjorde jag inte mycket, jag pluggade lite men satt mest vid datorn. På kvällen när Jonas och Tobias åkte iväg för att träna så städade jag lägenheten och tog en dusch.

Idag ska jag inte heller göra så värst mycket. Jag vaknade 9.45, och snart ska jag plugga lite. Och när Jonas kommer hem från jobbet så åker vi ner till Övik och stannar där tills på måndag. Vi ska eventuellt stanna till i Domsjö för att hämta upp Siri hos veterinären, för hon ska kastreras (eller steriliseras) idag. Stackas liten! Det ska bli kul att få träffa kissarna igen.

Imorgon ska jag och mamma testa balfrisyren på Elin, jag hoppas att hon vet vad hon vill ha och att hon blir nöjd över det vi gör.

Nu ska jag ta tag i plugget! Hörs!

RSS 2.0