Måndag 29 november

Hej!

Nu var det några dagar sen sist jag skrev här. I fredags åkte vi ner till Övik. Jonas gick ut med ett par kompisar och jag satt hemma hos mamma. Det var jag och Elin som var där så vi kollade på film och tog det lugnt. I lördags bakade vi tunnbröd. Så himla gott! Så nu har vi hembakat tunnbröd här hemma. I söndags gjorde vi inte så mycket. Vi tog det lugnt och spelade lite sällskapsspel innan vi begav oss till Umeå igen. Väl i Umeå bestämde vi oss för att hämta två kattungar som vi tittade på förra veckan. Och idag har jag jobbat.

Kattungarna verkar lite skygga. Dom sitter under soffan och trycker. Igår lyckades vi få fram ena katten, så vi fick hälsa i alla fall. Vi visade var maten var och fick klappa lite på henne. Idag hoppas vi få fram dom igen så vi får socialisera dom lite. Kan behövas. Jag har läst lite om skygga katter, så jag ska försöka följa alla råd så vi kan få dom mysiga snart.

Fredag 26 november

Hejsan!

Idag har jag jobbat, igen. Så jag hinner inte göra så mycket mer på dagarna när jag jobbar. Fast jag gör ju inte så mycket om jag är hemma heller. Men efter jobbet tog jag och Jonas tåget ner till Övik, för bilen fick en smäll när Jonas skulle hem från jobbet. Men sånt händer, speciellt nu på vintern när det är halt på vägarna.

Ikväll är Jonas på inflyttningsfest, så jag är hemma hos mamma och gör ingenting speciellt. Ska kanske se en film med syrran och hennes pojkvän senare. Och imorgon ska vi bara tunnbröd med Jonas föräldrar, det blir både trevligt och gott! Perfekt med hembakat tunnbröd runt jul.

Ha en trevlig kväll!


Torsdag 25 november

Hej!

Nu är det mindre än en månad kvar till julafton. Det känns så mysigt att det börjar närma sig.

Idag ska jag städa lite här hemma, och även ta upp mina scrapbooking grejer och ställa in i hyllan i gästrummet. Grejerna har varit i en kartong bredvid min säng i snart 3 månader. Så det är på tiden att få fram grejerna nu. I övrigt som blir det en lugn dag för mig.

Fick ett sms från min chef här på morgonen om att jag ska jobba imorgon, och det tackar jag inte nej till. Det känns bra att slippa sitta hemma hela dagen imorgon, det är ju så mycket bättre att få tjäna lite pengar.

Onsdag 24 november

Hej!

Idag har jag jobbat. Lite jobbigare än tidigare dagar, men det funkade. Nu är jag hemma, ska snart börja med maten som blir ugnspannkaka. Hoppas det blir gott!

Har inte så mycket mer att berätta här idag. Imorgon är jag ledig, så då tänkte jag pyssla lite här hemma. Har flyttat in en hylla i lilla sovrummet, som jag tänkte ha alla mina scrapbooking grejer i. Så det är vad jag ska få göra imorgon. Ha en trevlig kväll.

Tisdag 23 november

Hej på er!

Idag har jag jobbat. Det har gått bra som vanligt. Efter jobbet gick jag till guldfynd för att köpa en dop-present, fick vänta i 30 minuter innan det var min tur. Jag var lagom less när det väl var min tur. Så jag valde snabbt för att sen få åka hem. Hämtade även ut ett paket från ellos som jag väntat på i flera månader. Äntligen! Och plagget som låg i paketet kommer säkert bli en av favoriterna i vinter. En stickad lång tröja, som man kan använda som tunika. Kommer bli perfekt.

Snart kommer Jonas hem. Då ska vi äta middag, sen ska jag ringa till Jula och kolla om dom fått in en maskin som skär skinka. Pappa har beställt en sån av mig, och igår när jag skulle köpa den var den slut. Men dom trodde den skulla komma idag. Men det är lika bra att man ringer dit innan man åker iväg. För rätt vad det är så har någon köpt alla maskinerna.

Sen ska jag även ringa ett annat samtal för att bestämma en träff med en person som har något som jag och Jonas vill ha. Får se om det blir ett besök ikväll eller om det blir senare i veckan.

Ha en trevlig kväll!

Måndag 22 november

Hej!

Igår var det skola. Vi avslutade årtals redovisningarna och sminkade även dom sista årtalen. Efter skolan åkte jag snabbt hem för att äta middag och sedan vidare för att se Harry Potter. Helt okej film faktiskt, även fast jag inte är ett så stort fan som många andra är. Sen hände det inte så mycket mer igår.

Idag är Jonas här och jobbar. Vi ska få ny golvmatta i hall och kök, så det är han som får utföra jobbet. Roligt, roligt! Blir kul att se hur resultatet blir när det är helt klart.

Nu ska jag se några tv-program som jag missat i veckan! Ha en bra dag.

Lördag 20 november - dag 11

Hej på er!

Idag var det dax för dag 11 på Makeup & beauty education. Jag verkligen älskar den utbildningen. Dagarna är roliga och man lär sig hur mycket som helst. Idag har vi gjort 60-tal och 70-tals sminkningar. Riktigt roligt. Imorgon fortsätter det med 80, 90 och ev. 00-talet också.

Snart ska Modo spela, sen ska jag hämta Sara. Hon är här uppe och hälsar på. Blir självklart en trevlig stund med massor av prat.

Nu ska jag se om jag hittar något att äta. Ha en trevlig kväll.

Fredag 19 november - dag 10

Hej på er!

Kundpasset gick bra igår. Jag lyckades sälja 3 produkter till min kund, så det var lyckat!

Idag har det varit skola hela dagen. Vi har hållit på med redovisningar om årtal hela dagen, och samtidigt fått gjort sminkningar till några av årtalen. Riktigt roligt! Men nu är jag helt slut på. Det är så tråkigt att vi inte fått tillbaka våran kamera än. Skulle vara kul att fota sminkningar som man gjort.
Morgondagen fortsätter med redovisningar och sminkningar. Imorgon får jag även sova en timme längre tack vare att det är helg och jag får ta bilen. Nu ska jag och Jonas se om vi hittar någon av alla filmer vi har som vi kan tänka oss att se. Jag har lust att se en komedi, för att få slappna av en stund med lite skratt på köpet. Till filmen blir det glass med varm hallonsås och kanske en pepparkaka eller två.

Ha en trevlig kväll allesammans!

Torsdag 18 november

Hejsan!

Idag har jag jobbat. Och när jag kom innanför dörren stog våran vaktmästare i hallen för att sätta upp en ny hatthylla för att den förra gick sönder när målaren skulle sätta upp den igen. Så äntligen kan vi hänga upp våra jackor efter att vi låtit dom ligga på golvet i 3 dagar. Men jösses vilket oväsen det var här när vaktmästaren skulle borra! Det var nästan så att man inte kunde tänka.

Nu har jag tänkt gå till posten för att hämta ut ett paket som jag väntat på i 1½ vecka. Ska bli spännande att se om grejerna är bra. Och när klockan är 18.00 ska jag vara på skolan. Vi har ett kundpass för 10 kunder som ska få vara försökskaniner för produkterna från L8. Ska bli spännande!

Från och med imorgon är det skola igen. Det är redovisning av våra årtal. Jag som inte är så jättetaggat på redovisningar får försöka göra mitt bästa. Det är tur att vi är en sån liten klass, så då kanske det går bra.

Bäst att jag kilar iväg nu så jag kommer hem någon gång igen.

Onsdag 17 november

Hej!

Idag har jag jobbat. Sen sprang jag till HM för att köpa jackan åt mamma och sen hem. Det kommer inte hända så mycket mer än så idag. Ska försöka göra klart mitt skolarbete, och sen se på tv. Nu måste jag äta. Vi hörs!

Tisdag 16 november

Hejsan!

Idag har jag jobbat. När jag jobbat klart gick jag till HM för att lägga undan en jacka som jag ska köpa till mamma imorgon. Mer än så har jag inte gjort idag. Jag går och väntar på ett samtal om en trevlig liten grej. Inget speciellt för omvärlden, men mysigt att ha här för mig och Jonas. Jag kan berätta när det är klart. Men det är ingen stor grej, så förvänta er inget.

Ha en trevlig kväll! 

Måndag 15 november

Hej!

Idag var jag tvungen att kliva upp 07.00 på grund av att målaren skulle komma hit. Jag ville så gärna ligga kvar och sova, men jag kände mig tvungen att kliva upp direkt. Tur var väl det, för 07.10 ringde han på dörren. Han spacklade till ungefär 08.00 innan han åkte iväg medan spacklet torkade. Han kom tillbaka runt 09.30 för att säga att tapeterna inte kommit än. Men strax innan 10.00 var han tillbaka och nu står han i hallen och gör sitt jobb. Det lilla han fått upp ser bra ut! Det kommer bli skitbra när han är klar! Jag hoppas vi får tillbaka Jonas kamera snart så jag kan knäppa kort, tyvärr tror jag inte att jag har någon bild på hur hallen såg ut innan han började. Men ni kommer få nöja er med att se hur det ser ut när det är klart. Nu sitter jag och hoppas på att vi ska få byta golvmattorna snart. Vi har valt matta och allt, men inte hört något om när det ska göras. Hoppas det är snart i alla fall.

Jag fördriver tiden med att skriva på mitt arbeta om 30-talet. Jag är så besviken på att det inte finns någon bra information om vad som hände under 30-talet. Det finns mycket om mode men inget om vad som hände. Jag hoppas att det inte gör något. För jag kan inte skriva om så mycket mer än vad jag hittar. Ska fortsätta nu.

Söndag 14 november

Hej på er! Hoppas ni haft en trevlig helg. Det har i alla fall jag haft. I fredags blev det en lugn kväll. Den började med att jag sminkade Elin till en fest hon skulle på. Sen åkte jag och mamma iväg till affären för att inhandla kvällens middag. Det blev lite italienskinspirerad plockmat. Gott som bara den. När vi ätit klart kom Sara över till mig och då bjöds det på frukt och chokladfondue, hur gott som helst det också. Jag och Sara tillbringade några timmar med att prata om allt, vi spelade även lite sällskapsspel för att fördriva tiden tills det var dax att hämta Jonas som hälsade på en kompis. När klockan närmade sig 01.30 var det dax att åka iväg och hämta Elin och Robin från festen.

På lördag blev det sovmorgon. 11.00 vaknade vi, vi åt en trevlig frukost hela familjen och sen åkte vi iväg till stan. Vi strosade runt en stund innan vi valde att sätta oss ner och fika. Vid 16-tiden åkte jag och Jonas iväg för att kika på innebandy. Matchen slutade med förlust. Vi åkte hem och åt en plockmiddag igen fast den här gången med räkor. Gott gott! Sen valde vi att hyra en film och titta på den.

Idag har det inte hänt så mycket heller. Vi åkte och hälsade på mormor en sväng, sen åkte vi vidare till Husum för att gratta pappa på farsdag. Han fick några påsar med lakrits och två trisslotter. Och nu är jag och Jonas hemma i Umeå igen. Sveriges ishockeylag spelar, så Jonas sitter och tittar, och här sitter jag. Vi ska snart börja med middagen, sen iväg till affären för att handla inför veckans middagar. Och sen måste vi tömma hallen på grejer, för imorgon kommer en målare som ska tapetsera om i hallen. Det ska bli skönt att få lite nya tapeter dit, och förhoppningsvis blir det ljusare med dom nya tapeterna.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fredag 12 november

Hej!

Idag har jag jobbat, från 8-12.30 ungefär. Vid 13.15 hoppade jag på tåget mot Övik och nu sitter jag hemma hos mamma. Snart kommer Elin hem och då ska jag fixa henne inför en fest hon ska på. Hennes kompis fyller nämligen 18. Så jag ska göra mitt bästa för att hon ska vara snygg hela kvällen.

Ikväll ska jag träffa Sara, vi ska nog bara ta det lugnt och prata och kanske se någon film. Ha en trevlig kväll!

Torsdag 11 november

Hej på er!

Idag har jag varit med om något helt oväntat. Men först ska jag berätta om min dag. Jag klev upp 06.15, jobbigt som bara den när jag fått sova till nio-tiden i 1½ vecka. Men efter lite frukost var jag redo att börja min dag. Klockan 07.12 gick min buss mot universitetet, där bytte jag buss för att kunna ta mig till skolan. Dagen började med att jag fick styla en kille, det var makeup och hår som skull på plats. Han var lätt att fixa, lite bas och lite klet i håret, sen var det klart. När han var klar var det en tjej som kom och skulle få smink och hår fixat. Jag la en bronsfärgad ögonskugga. Håret förlängde vi med clips och lockade med en stor tång. Till lunch blev det kyckling med ris och bea. Gott! Och när lunchen var över var det dax för sista personen att bli fixad, en tjej det också. Där la jag en sotning som innehöll hennes favoritfärg lila. Håret förlängde vi med clips och jag lockade håret med samma tång. Jag blev nöjd med resultatet på alla och hoppas att även dom blev det. Jag hoppas att dom får en trevlig och roligt kväll på Umégalan.

Nu till det oväntade. Jag åkte buss hem som vanligt och gick hem. När jag är hemma och står och lagar mat ringer mamma till Jonas telefon och vill prata med mig. Då säger hon att någon har hittat min telefon i en snödriva. Jag tror att hon skämtar för jag visste att jag lagt telefonen i jackan. Men när jag kollar där så är den borta. Jag ringer till min telefon och då är det en trevlig kvinna som svarar och säger att hon har min telefon, så jag var välkommen att hämta den.
Jag är så glad att det var just hon som hittat den. Vem som helst kunde ha hittat den och valt att behålla den eller sälja den. Så jag är verkligen överlycklig att just den här Teresa hittade min telefon. TACK ännu en gång!

Snöstorm

Det har snöat hur mycket som helst idag. Jag som trodde att det skulle hinna töa bort, men det snöar bara mer och mer. Jag vet inte hur mycket snö vi fått, minst 15 cm i alla fall.

Det gick bra hos optikern idag i alla fall. Inget hade ändrats. Jag tycker att jag ser sämre med linser på höger öga, men vi kom fram till att det inte går att göra något åt för det beror troligtvis på mitt brytningsfel, så det får jag väl leva med då, tills jag känner att jag har lust och råd med en ögon operation.

Kvällen kommer spenderas framför tvn som vanligt. Roligare än så har jag inte här i Umeå. Imorgon blir det en tidig morgon. Ska med bussen som går 7.12 för att vara på skolan innan 08.00. Får se när min dag slutar, men den blir nog ganska lång.

Ha en trevlig kväll!


Onsdag 10 november

Hej!

I morse när jag vaknade var det helt vitt ute. Tråkigt nog är det plusgrader ute så jag gissar på att det kommer töa en aning under dagen. Slask är inte någon favorit, blött och plaskigt. Idag ska jag iväg till optikern, 13.15 för att vara exakt. Det är vanlig årskontroll som ska göras, och linser ska köpas. Så det blir inget billigt besök för mig idag. Nu ska jag ta en varm dusch, göra mig i ordning och sen sätter jag mig nog framför datorn igen.

Ha en trevlig dag!

Tisdag 9 november

Hej på er!

Idag har jag inte gjort så mycket. Kollat runt på internet sen såg jag filmen Knight and day. Jag tycker det filmen är riktigt bra. Såg den för första gången på gotland i sommar. Nu är det dax att fixa middagen, pasta carbonara blir det idag. Hur gott som helst. Smaka vettja!

Imorgon är det optikern som gäller, sen ska jag väl bara hem igen för att ladda inför torsdagens bravader. Det är sminkning hela dagen av Rapunzels personal. Blir nog en rolig med stressig dag, då tiderna måste hållas exakt för att allt ska bli bra.

Ha en trevlig kväll.

Måndag 8 november

Hej!

Idag har jag inte gjort någonting alls. Jag har haft skittråkigt! Jag är förkyld så jag känner inte att jag vill jobba speciellt inte när jag jobbar på ett hotell. Det känns inte så trevligt om man själv skulle få rummet städat av någon som går runt och snorar och har sig. Så enligt mig är det bättre att jag är hemma och tar det lugnt i hopp om att bli frisk snart.

Ikväll blir det tv-tittande. Biggest loser sverige och svenska hollywoodfruar är det som gäller ikväll. Mer än så är inte planerat. Ha en trevlig kväll!

Söndag 7 november

Hej!

Nu sitter jag och Jonas själva i lägenheten igen. Sune och Eva åkte tillbaka till Övik för en stund sedan, så nu sitter jag och Jonas vid varsin dator och kollar runt. Vi funderar på att spela lite monopol eller något annat spel om en liten stund.

Dagen har varit ganska lugn. Klev upp runt 9, åt frukost och bara tog det lugnt. Vid 10 var det tvättstugan som stog på schemat. Vid halv 1 var vi klara där och då åkte vi till några bekanta till Sune och Eva. Vid 15-tiden bar det iväg hemåt igen för att göra middag. Idag blev det fläskfilegratäng med pasta till. Mycket gott.


Lördag 6 november

Hej på er!

Hoppas ni haft en bra lördag. Själv så har jag varit ute och åkt runt här i Umeå hela dagen. Vi började med att åka till Media markt vid 11. Jonas hittade en datormus, datorväska och en musmatta, själv så gick jag bara runt och kikade på lite allt möjligt. Jag är sugen på en ny kamera, kanske är något jag borde önska mig i julklapp. Den ska ta väldigt bra bilder på nära håll men även på långt avstånd. Så den som känner sig manad får gärna köpa  en kamera till mig i julklapp. Efter 1½ timme på media mark åkte vi vidare till Ersbodas handelsområde. Vi var in på biltema en sväng och tittade, sen skjutsade vi Sune till Jula medan jag, Jonas och Eva åkte till Kappahl. När kappahl och jula var avklarade gick vi in på coop för att handla lite grejer till middagen och även lite slisk till kvällens hockey match. Så om en timme sitter vi i Tobias lägenhet och hejar på Modo.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Middag och bowling

Godkväll! 

Till middag blev det grillbuffé som var väldigt god. Massor av kött, sallad och två sorters potatis. Jag tror att jag åt mer än vad jag egentligen orkar. Efter middagen var det dax för bowling. Vi var fem personer som spelade på två banor. Det var roligt att man inte behövde vänta så länge på sin tur. Första omgången gick bra på båda banorna, men det blev ingen vinst för mig ikväll. Men det är inte så ovanligt att jag inte vinner. 

Imorgon är det julklappsjakt som står på schemat. Det blir en sväng på stan och sen vill Sune och Eva åka en sväng till Ersbodas handelsområde samt till Media mark och K-rauta eller vad det nu heter. 

Nu ska jag fortsätta vara social med våra gäster. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll och en trevlig morgondag, för jag tror inte jag har så mycket tid till bloggning förän på kvällen.  


Fredag 5 november

Hej mina vänner!

Idag kommer Jonas föräldrar upp och stannar över helgen. Ikväll är det middag och bowling som står på schemat. Det blir jag, Jonas, Sune, Eva och Jonas bror Tobias. Det kommer bli en trevlig kväll och god mat. Mer än så har jag inte planerat idag.

Imorgon blir det troligtvis en sväng på stan för att kolla om man hittar några julklappar. Jag har en liten idé om vad jag ska köpa till min kära syster, men vad jag ska köpa till alla andra har jag ingen aning om. Jag får förhoppningsvis lite idéer imorgon.

Gårdagens match gick ju bra, Modo vann med 4-1. Det var på tiden skulle jag vilja säga!

Saknar mina vänner i Övik och min vän i Usa!

Uppdrag företag

Hej!

Uppdraget att sminka ett företag på fyra personer gick alldelst utmärkt. Fyra trevliga och roliga personer gör att allt blir så mycket roligare! Jag blev verkligen nöjd med mitt resultat och det ska bli kul att se bilderna när dom kommer upp på företagets hemsida. Så jag måste hålla mitt uppdaterad. Här är deras hemsida: http://www.storumanstryckeri.se, jag måste skriva upp deras hemsida så jag själv kommer ihåg att kolla där lite nu och då.

Nu är det Modo som gäller!

Torsdag 4 november

Hej!

Igår vid 18.30 åkte jag och Jonas på bio och såg på Due Date. Den var bra, och riktigt rolig på vissa ställen. När vi kom hem efter filmen blev det kortspel med Elin och Robin. Jag måste erkänna att jag kom på sista plats.

Snart bär det av in till stan för en liten vandring innan jag åker vidare till skolan för att sminka ett företag som vill ha bilder. Det blir nog roligt.

Dax att göra sig klar för dagen.

Onsdag 3 november

Hej på er!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. kanske plocka undan lite här och där för att få en trevligare lägenhet. Jag vill egentligen göra om en massa, flytta om grejer osv. Men jag vet inte hur. Längtar tills vi ska till Ikea så vi får köpa lite nya grejer. Vi ska kolla om vi hittar ett nytt skrivbord, soffbord, tvbänk, hyllor och en massa småsaker. Vill göra om och göra mysigare, men det är svårt när man inte har råd med så mycket, och när man inte vet hur man ska göra får att få det så mysigt som möjligt. 

I eftermiddag vid 16-tiden så kommer min syster Elin och hennes pojkvän Robin hit från Övik. Dom stannar här över natten. Ska bli trevligt med lite besök!


Glad och nöjd

Hej igen!

Håret blev jättebra! Det är mörkbrunt med en svag nyans av mörklila. I luggen är det slingor i rött och blåsvart. Har jag luggen som jag brukar är det röda inte lika synligt som om jag har luggen åt "fel" håll. Så det är kul att jag kan välja hur jag vill att det röda ska synas. Jag är jättenöjd med resultatet.

Fick även en förfrågan av min lärare om jag vill ställa upp på ett "jobb" på torsdag. Tackade naturligvis ja. Det är kul att få lite olika erbjudanden så man har möjlighet att träna och visa upp sig.

Nu är det hockey som gäller. Heja Modo!

Tisdag 2 november

Hej!

Förkylningen är bättre idag, men jag är inte helt frisk ännu. Idag ska jag in till stan vid 12-tiden. Tänkte kolla om jag hittar några nödvändigheter som kan vara bra till min utbildning. Sen när klockan närmar sig 13.30 är det dax att gå till frisören som jag ska sitta färgmodell för. Jag ser fram emot en förändring i min hårfärg. Så jag hoppas det blir något roligt med mycket färg.

Nu är det dax för mig att göra mig redo, smink och sånt. Skriver mer ikväll om hur håret blev.


Måndag 1 november

Hej!

Idag var det tänkt att jag skulle jobba. Men efter helgens bravader har jag blivit sjuk. Så jag har tillbringat min dag i sänger och framför datorn. Slapp dag om inte annat. När Jonas slutade jobbet åkte vi en snabbis till Jysk och rusta för att inhandla två grejer jag hittade i reklambladen. Köpte bland annat en tång där man kan använda sig av olika munstycken, tex. locktång, krustång, plattång mm. Så jag hoppas den funkar, skulle vara skitbra om den funkar, perfekt när man ska fixa frisyrer på folk, då han man allt i ett och slipper ta med massor av olika tänger.

Kvällen kommer att tillbringas framför tvn.

RSS 2.0