Eyes Lips Face

Var in på EFL för att beställa lite grejer inför slutfotograferingen. Jag satt här och tyckte att hemsidan blivit riktigt snygg, och fyllde shoppingbagen med 10 produkter. När jag skulle betala insåg jag att jag var inne på USA:s ELF, och det betydde att jag inte kunde beställa några grejer till Sverige. Jag blev väldigt snopen och besviken. Jag gick in på elf UK, för att kolla om dom hade samma grejer, men såklart har dom inte det, så jag kan inte köpa dom där coola fransarna som jag så gärna ville ha till slutfotograferingen. Men det positiva är ju att jag får behålla alla mina pengar.

Måndag 31 januari

Sista dagen på första månaden 2011.

Helgen har varit toppen! I fredags åkte vi till Övik för att stanna hela helgen. Var framme vid 17.30 tror jag. Till middag blev det taco, och det är ju så himelskt gott. Till efterrätt blev det tårta eftersom Jonas syster har fyllt år och nu på torsdag fyller Jonas år. Kvällen tillbringade vi framför tv:n, jag har för mig att vi såg någon film.

I lördags klev vi upp vid 09.30, vi åt frukost och sen åkte jag hem till min mamma. Jag, mamma och min syster Elin tog en sväng på stan, och där träffade vi på Idolerna från Idol 2010. Minnah, Olle och Geir (stavning?) knäppte vi kort med, innan jag gick till frisören för att boka en tid för klippning av min lugg. När jag fått en tid 14.00 så gick vi ner till Cubus för att kika runt och sen vidare till Waynes för en lunch. Jag fick slänga i mig lunchen för att hinna till min klipptid. När vi var klara på stan var det hem till mamma för att fixa mig i ordning inför kvällens festligheter. Jonas syrra hade en födelsedagsfest som var riktigt trevlig. Och när klockan närmade sig 23 var det dax att ta oss ner till Harrys. Och efter en timme kom Idolerna till Harrys också, men dom höll sig på övervåningen. Och när klockan var runt 00.40 var alla trött och less så vi tog en promenad till Max för lite nattmat och sedan iväg till Bergom för att sova.

Söndag blev en lugn dag med slappande framför tv:n. God middag, och sen hem till Umeå igen. Var hemma vid 20.15. Tittade på time out och Wallander och sen var det tid för att sova.

Snart i Övik

Sitter i bilen på väg ner till Övik, tror vi snart är framme. Jag har turen att mitt mobila bredband fungerar så att vi kan lyssna på musik i bilen, eftersom radion inte vill sammarbeta. Jag tror att det är glapp i någon kabel. Jag kommer inte blogga så mycket i helgen. Ikväll är det födelsedagsmiddag och fika som gäller. Jonas syrra fyllde år i tisdags, och på torsdag fyller Jonas år. Jag hoppas och tror att han kommer bli glad för presenten han ska få av mig. Men jag kan inte säga vad det är förän på torsdag då han får öppna den. Imorgon är det födelsedagsfest som står på schemat. Vi ska till Jonas syrras lägenhet i stan, sen blir det Harrys. Men på dagen ska jag träffa mamma och ta en svängom på stan. Ska bii kul att se om allt är sig likt där. På söndag blir det en slappardag, och sen på eftermiddagen bär det av hem till Umeå igen.

Hoppas ni får en trevlig helg.

Torsdag 27 januari

Igår jobbade jag. 8-13.30. Idag är jag ledig och imorgon är det jobb som gäller igen. Det är skönt att få jobba, dagarna går så mycket fortare.

Jag har inte så mycket att skriva just nu, så jag tänkte lägga in två bilder som jag knäppte för några dagar sen.
Himlen var rosa och fin.

Vi smaskade på grönsaker och dipp. Champinjoner, gurka, morot och sockerärtor. Gott!

Tisdag 25 januari

Idag har jag jobbat på hotellet. Gick riktigt bra idag faktiskt. Började 08.00 och var klar vid 13.00. Det var skönt att bli klar så tidigt, jag ville ju bara hem och vara sällskap till Siri som har varit hemma helt själv idag, eftersom Virus har varit till vererinären för kastrering. Så när Jonas kommer hem (vilket är när som helst) får jag troligtvis träffa en groggy Virus. Men han lär ju inte få en lugn stund för Siri vill säkert leka efter en hel dag utan kattkompis.

Till middag blir det rester från sist vi åt älg, så det blir gott. Och när klockan närmar sig 19.00 åker vi till Jonas bror för att se hockeyn. Hoppas så klart på vinst ikväll igen.

Måndag 24 januari

Idag är det fem plusgrader ute, så när Jonas kommer hem från jobbet och vi ätit vår middag så tar vi på oss skorna och går ut på en promenad. Idag har jag gjort glass igen. Väldigt gott! Jag kände att det var bättre att göra glass igen istället för att philadelphiaosten skulle slängas. Fick ett sms från min chef på hotellet, jag ska jobba tisdag, onsdag, fredag och eventuellt torsdag. Så det blir skönt att få jobba nästan varje dag den här veckan.

Imorgon ska vi ta Virus till veterinären, han ska kastreras. Så förhoppningsvis kommer han bli ännu mysigare än vad han redan är.

Ikväll är det några bra program. Det är nämligen top model 15 och rum för en stjärna med Simon och Tomas. Så kvällen spenderas framför tv:n men en skål i handen innehållande hemmagjord glass.

Ha en trevlig kväll.

Söndag 23 januari

Idag händer det inte mycket. Det är -11, så vi känner inte för någon promenad idag. Vi ska planera vad vi ska äta i veckan för senare idag ska vi på Maxi för att handla det som kommer att behövas hela veckan.

Ikväll är det solsidan och time out. Två riktigt bra program som kommer att tittas på ikväll.

Lördag 22 januari

Väckarklockan ringde 09.00, så det var bara att kliva upp och äta frukost. Klockan 10.10 vad det dax för besiktning av bilen. Bilen klarade sig näst intill helt felfritt. Det var bara något med oljan som måste åtgärdas, men ingen ombesiktning behövs, så det känns ju himla bra. När vi kom hem igen bestämde vi oss för att gå en promenad direkt. Det är så härligt väder idag. -0.5 ungefär och strålande sol. Om några timmar ska vi till Jonas bror för att se när Modo möter Timrå på bortaplan. Jag hoppas på vinst, som vanligt.

Hoppas ni får en bra dag!


Fredag 21 januari

Hej på er! Modos match gick bra igår, dom vann med 4-0.

Idag händer det inte mycket. Det är tråkigt väder, så jag har ingen lust att ta en promenad. Tror jag ska städa lite här idag. Katterna leker ju med blad från våra blommor, så det ligger torkade blad lite här och där på golvet. Det kan vara skönt med en nystädad lägenhet inför helgen. Inte för att vi ska göra något speciellt i helgen, men ändå.
Ikväll tänkte vi göra tackokyckling till middag och kvällens fredadsmys kommer bestå av grönsaker och dipp. Det är ju himla gott, och näst intill helt nyttigt. Och till det ska vi trligtvis se någon film, helst en komedi om jag får välja.

Längtar till nästa helg då det bär av mot Övik, då får jag se till att träffa lite släkt och vänner. Har inte varit hemma sen nyårs helgen.

Nu ska jag ta tag i dagen.

Torsdag 20 januari

Idag var det dax att kliva upp 06.45 för att äta frukost och göra sig i ordning för dagens arbete. Tog bussen 07.40 in till stan. Var på hotellet klockan 08.00. Jobbade på så snabbt jag kunde för att hålla tiderna på rummen. Var klar vid 14.30, men egentligen hade det varit bättre om jag hade varit klar vid 13.30. Men sånt händer. Skulle vagnarna med sängkläder mm vara fyllda när jag kommer till jobbet skulle jag kunna börja på en gång. Men alla fyller inte på vagnarna när dom slutar så jag måste börja dagen med att fylla vagnen med sängkläder och övrigt som ska ligga på vagnen innan jag börjar med rummen och det tar ca 30 minuter. Så där går 30 minuter till spillo. Så egentligen skulle jag bara ha varit 30 minuter efter i tidsplanerna.

Ikväll ska vi till Jonas bror för att se när Modo spelar. Jag hoppas såklart på vinst.


Den hemgjorda glassen

Glassen blev jättebra och jättegod! Den smakar nästan som cheesecake, och det är ju himla gott.

Här kommer receptet på glassen om det är någon som vill testa att göra den.

3 ägg
1½ dl socker
100 g philadelphiaost
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker

och 3 bunkar

Gör såhär:
- Dela upp äggula och äggvita i varsin bunke.
- Vispa äggvitan tills den blir fluffig
- Tillsätt socker till äggulorna och vispa pösigt.
- Tillsätt philadelphiaosten till äggule blandningen.
- Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt.
- Blanda ihop grädden med äggule/philadelphia blandningen
- Tillsätt äggvitan genom att "vända i den".

Frys in i nån bruk eller liknande.

Man kan även ha bär i om man vill. Och vill man göra chokladglass byter man ut 1 tsk vaniljsocker mot 2 msk kakao.

Jag själv har bara gjort vaniljglassen, men det blir säkert gott med chokladglass eller med bär i.

Hoppas det smakar!


Onsdag 19 januari

Vaknade vid 8.30 idag. Jag klev upp, åt frukost och satte mig här för att kolla lite grejer. När klockan närmade sig 11 testade jag lite av mina idéer till slutfotograferingen och sen hoppade jag in i duschen. När jag duschat klart kollade jag receptet till glassen och när håret var någorlunda torrt tog jag mig ut i det fina vädret. Jag gick till affären och tog en lite längre sväng hem. Jag hade solen i ögonen så jag tror jag lyckades snappa åt mig lite d-vitamin. Det var riktigt skönt ute, och träden är så fina när dom är fulla med frost. Tyvärr hade jag inte kameran med mig ut, så jag tog två kort från lägenheten.

Ikväll blir det lax och potatis till middag, och senare ikväll ska vi smaka glassen. Jag hoppas att den blev god!

 


Hemmagjord glass.

Jag blev helt plötsligt sugen på hemmagjord glass. Jag tror banne mig att jag ska ta mig till affären imorgon för att köpa ingredienserna som saknas och göra glassen. Så imorgon kommer det kanske upp ett recept och kanske någon bild på baket, eller vad man nu kallar det.

Tisdag 18 januari

Hej på er!

Det händer inte mycker här när jag inte jobbar. Igår tog jag det bara lugnt, när Jonas kom hem lagade vi makaroner och köttbullar och sedan blev det en tur till affären för att handla veckans middagar. Idag blir det bakpotatis och kycklingröra till middag. Det blir säkert gott. Och efter middagen blir det en promenad i det fina och milda vädret.
På torsdag är det dax för jobb på Winn igen. Skönt att få tjäna lite pengar och göra något annat än att bara vara hemma.
Tror jag ska ta tag i att fixa CV och personligt brev imorgon så jag kan gå runt och söka lite jobb. Skulle vara kul att få ett jobb inom makeup.




Dag 18

Idag (söndag) var det dax för sista dagen på den här helgen. Vi började klockan 9.00 för att göra ett teoriprov. Jag hoppas verkligen att det gick vägen. Det kändes bra, men rätt vad det är så missuppfattade man någon fråga och skrev helt fel. Efter provet bjöd vår lärare på fika, mycket gott var det! Och medan vi fickade gick vi igenom lite vad man ska tänka på när man söker jobb, och vi fick ställa frågor om allt inom utbildningen och framtiden. Efter lunchen gick vi igenom hur slutfotograferingen kommer att gå till. Vilken ordning det ska fotas, och förhoppningsvis får vi tiderna snart så man kan förbereda sig ännu mer inför den dagen. Får jag några lediga dagar fram över måste jag se till att testa mina idéer på mig själv så jag vet att det funkar att göra.

Jag tycker att det känns jättetråkigt att det snart är slut på skoltiden. Jag kan inte riktigt fatta att jag snart är färdig utbildad makeup artist. Men det är verkligen sant!

Dag 17

Skolan började klockan 12 i lördags. Vi började med genomgång av hur man gör en drag queen sminkning. Sen fick vi testa på att vaxa över varandras ögonbryn för att veta hur vi skulle göra när killarna skulle komma till skolan. När klockan var 14 kom killarna för att omvandlas till kvinnor. Det var riktigt roligt att se hur otroligt bra det faktiskt blev. Vissa av killarna vågade till och med ta på sig kvinnokläder för att leva ut sina roller som kvinnor. Peruker åkte på allas huvuden och sedan fotades det för att vi i klassen ska ha några bilder och minnen. Tyvärr vill jag inte lägga upp några bilder här eftersom jag inte vet om det är tillåtet. Men jag blev nöjd med resultatet!

Dag 16

Igår (fredag) började skoldagen 10.00. Vi började med att gå igenom dom svart/vita bilderna för att se hur det blev och för att se att man måste lägga på mycket mer smink än vad vi gjorde. Sminket försvinner väldigt mycker på bilderna. När det var klart gick vi igenom vad trend/fashion är. När vi gått igenom det var det dax att göra en fashionsminkning på varandra. Även det fotades och dom bilderna kommer jag också få. Jag blev väldigt nöjd med sminkningen jag gjorde. Tyvärr hinner jag inte lägga in den bilden just nu. Och jag tror även att min klasskompis Lena blev nöjd, för hon behöll sminket på.

Efter lunchen var det dax för prov. Våra modeller kom klockan två och vi skulle göra en clean beauty sminkning på dom. Jag blev ganska nöjd faktiskt, hoppas jag får bra betyg bara. Vi fick i alla fall veta att alla blev godkända.
Idag (lördag) ska våra manliga modeller komma för att bli drag queens. Det ska bli himla kul att se hur det blir. Det är säkert ganska svårt, men det kommer bli superkul! Berättar mer om detta senare idag eller en annan dag. Nu ska jag fixa mig inför en tur på stan innan skolan börjar klockan 12.

Dag 15

I torsdags var det dax för dag 15 på skolan. Vi började inte dagen förän klockan 11. Dagen började med idéträning inför slutfotograferingen som börjar närma sig med enorma steg. Efter lunchen skulle vi sminka varandra till svart/vit fotografering. Det gick ganska bra, och vi kommer få bilderna på det vi gjorde.

Jag var inte hemma förän vid 18-tiden. Då var det bara att slänga i sig middag och sen iväg till Jonas bror för att se modo spela.

Onsdag 12 januari

Igår somnade jag vid 22.00. Jag var hur trött som helst efter en dålig natts sömn och några timmar på jobbet. Och i morse när jag vaknade var jag mycket piggare. Jag åkte i väg till jobbet som börjar 8.00, och vid 13.30 var det dax att sluta. Jag trivs faktiskt himla bra med att jobba på hotell. Det kan vara lite slitigt att göra samma sak, rum efter rum. Men när man närmar sig slutet av dagen känns det som man gjort en bra insats, och hoppas att gästerna ska trivas på rummet man städat.

Imorgon är det dax för skola igen. Jag längtar alltid lika mycket varje gång. Men tråkigt nog är det bara två helger med träffas kvar. Det är den här helgen och en helg i slutet av februari. Men då är jag klar och redo för nya utmaningar!

Till middag blir det älgstek med potatisgratäng, det blir säkert riktigt gott!


Tisdag 11 januari

Hej!

Idag och imorgon har jag blivit lovad att jobba på hotell Winn, och det känns riktigt bra. Jag trodde att det skulle kännas jobbigt att komma tillbaka efter att jag varit ledig så länge, men det gick faktiskt bra. Det jobbigaste var väl att jag sov så dåligt i natt. Jag tror nästan att jag vaknade en gång i timmen.

Igår efter middagen tog jag och Jonas en promenad runt området här. Och när vi gick förbi affären sprang jag in för att hämta ut ett paket. Pakteten var från eleven.se och innehöll en palett med 66 läppstift. Den kommer säkert väl till användning i skolan och vid uppdrag. Men det negativa är att varje färg innehåller sån liten mängd. Hade inte varit helt fel om varje dutt med färg var lite större. Men jag får i stället försöka vara försiktig och inte ta för mycket i onödan.

Måndag 10 januari

Jag måste erkänna att jag är grymt dålig på att blogga just nu. Det händer verkligen ingenting i min vardag. Jag sitter för det mesta vid datorn, men det är verkligen inte underhållande. Jag ska försöka fixa mitt CV så jag kan gå runt och söka jobb någon dag nästa vecka.

Jag borde göra sminkningar på mig själv för att veta vad jag ska göra på slutfotograferingen. Jag har några idéer, men jag vet inte hur det blir när jag gör dom.

Torsdag - söndag är det skola som gäller, då får jag något vettigt gjort i alla fall.

Torsdag 6 januari

Hej!

Tråkigt nog har jag blivit usel på att blogga. Det händer så lite i mitt liv, så det finns inte så mycket att berätta. En sak kan jag i alla fall säga. Igår var jag på skolan för att utföra ett uppdrag. Min lärares dotter har ett projekt där hon ska göra en kulturkalender. Hon gör uppsättningar som representerar olika länder, och vi i klassen har fått i uppdrag att sminka hennes modeller. Jag fick sminka Egypten och jag tycker att det blev riktigt bra, ska bli kul att se bilder på det sen.

Idag vaknade jag och Jonas runt 10-tiden. Vi klev upp och åt frukost och sen började vi städa. Nu är det gjort och om en stund ska vi ut på media markt för att byta en grej som är trasig, sen vet jag inte riktigt vad resten av dagen har att erbjuda. Vi ska troligtvis handla inför nästa vecka, så det är bortgjort.

Ha en trevlig dag.

Tisdag 4 januari

Hej på er! Den här veckan blir en lugn vecka för mig. Idag har jag inga större planer än att tvätta från klockan 16. Och sen ikväll är det hockey som gäller. Imorgon ska jag till skolan för att sminka ett modell till ett projekt som min lärares dotter har. På torsdag är Jonas ledig, så då ska vi kanske ta en sväng till Media markt för att kika lite. Och på fredag ser det ut att inte hända någonting. Måste skicka ett sms till min chef och kolla om jag får jobba något snart. Jag har nämligen ett mål att spara pengar till en Thailandsresa över nästa jul och nyår. Så nu vill jag tjäna pengar och spara så jag kommer iväg!

Ha en trevlig dag.

Lördag 1 januari

1 januari 2011. Jag hoppas och tror att det nya året kommer bli toppen!


RSS 2.0