Måndag 30 maj - jobb, betyg och film

Hej!

Idag har jag jobbat. Det var väldigt lite att göra på hotellet idag. Jag jobbade 8-12, sen tog jag och en jobbarkompis en tur på stan. Hon skulle köpa en födelsedagspresent till sin sambo. Det blev en träningsväska, jag hoppas han kommer bli nöjd över presenten. Själv så köpte jag rouge och mascara så att jag har till då jag ska sminka syrran och kusinen på balen.

När jag kom hem ringde chefen från Statt i Övik för att berätta att jag får jobba där i sommar. Tyvärr kommer det bara bli ca 8 dagar, men det är ju bättre än inget. Och sen fick jag ett mail om hur det gick på proven i Sundsvall. Det blev mvg, vg och vg, så jag är väldigt nöjd! Jag hade ställt in mig på g, för det är ju bättre att tro att man får lägsta betyd, för då blir man extra glad om man får högre. Det gjorde min kväll, för nu är jag överlycklig att det gick så bra som det gjorde där nere.

Imorgon vet jag inte riktigt om jag kommer jobba eller inte. Min chef skulle höra av sig imorgon, så rätt vad det är så får jag ett samtal när jag ligger och sover, så då är det bara att kliva upp och ta sig till jobbet. På onsdagkväll åker jag till Övik och stannar där till på måndagkväll.

Nu ska jag och Jonas se på Red riding hood här hemma. Hoppas ni får en trevlig kväll!

Söndag 29 maj - morsdag och helgens jobb

Hej!

I fredags jobbade jag. När jag kom hem grillade vi kött och svamp och till det blev det potatisgratäng. Klockan 22.00 var jag, Jonas och Jonas brorsa Tobias på bio för att se Baksmällan 2. Den var bra, men jag var ganska trött, så den hade nog varit roligare om jag varit piggare. Sen åkte vi raka vägen hem för att sova.

Igår klev jag upp vid 8.00 för jag jobbade igår också. Jag slutade runt 16.15. När jag kom hem så var Jonas föräldrar här. Vi beställde hem pizza och senare på kvällen såg vi fotboll på tvn. Tobias har flyttat in här nu och kommer bo här i några veckor tills han är helt klar med skolan. Och eftersom han är allergisk mot katter så fick dom följa med hem till Jonas föräldrar i Övik. Det kommer bli tomt utan dom.

Imorgon ska jag jobba så kvällen kommer vara lugn, jag ska se BB, annars ska jag inte göra någonting speciellt. Eventuellt börjar jag plugga nästa kurs. Ha en trevlig kväll!

Glöm inte era mammor idag, det är morsdag idag!

Tisdag 24 maj - min dag

Hej!

Just nu ligger jag i sängen med datorn i knäna. Det finns inte så mycket att göra här, så jag pluggar lite och tittar på big brother live. Jag har även med mig en bok som jag har läst lite i. Skolan idag har gått bra. Dagen kändes lite längre än igår, men det kan bero på att vi började 8 idag istället för klockan 10 som igår. Imorgon är det dax för prov på första och andra kursen, jag hoppas att det kommer gå bra. Men som det känns nu så känns det ganska lugnt. 

Jag börjar bli ganska trött, så jag funderar snart på att lägga mig och läsa lite och kanske släcka lampan runt 22-22.30. Man blir verkligen trött av att ta in en massa ny information i flera timmar och sen fortsätta läsa på hotellrummet, men det är sånt som måste göras för att jag ska klara hela utbildningen med i alla fall Godkänt, men jag siktar såklart högre än G. 

Hoppas ni har det bra och att ni tar hand om era nära och kära. För mig känns det ganska tomt när jag är van att sova bredvid Jonas varje natt, men jag ska bara stå ut två nätter till innan jag får komma hem till Umeå och krama om honom! Saknar dig! ♥

Måndag 23 maj

Hej!

Igår testsminkade jag min kusin inför balen. Jag tror att helheten på henne, klänning, frisyr och smink, kommer bli skitsnyggt på henne! Jag längtar tills jag får se alla fina balklädda människor i juni, och veta att jag har hjälpt två av dessa känns ännu roligare. Efter att jag sminkat Madde så åkte jag till affären för att köpa frukost och lite annat inför veckan i Sundsvall. Vid 15.15 gick bussen från Övik till Sundsvall.

Jag var framme i Sundsvall vid 17.30, och på hotellet 18.00. Rummet är ganska litet och inte i världens bästa skick, med vita väggar och högt i tak. Jag har för mig att jag läst att det här hotellet en gång var ett psykhem. Men det känns ändå ganska mysigt här ändå. Kvällen tillbringade jag med en skön dusch, lite plugg och datorn. Jag sov ganska bra i sängen också, men på morgonkvisten vaknade jag av folk som pratade här utanför. Det är ganska lyhört här, och vissa har ingen toalett på rummet, så toaletten dom använder ligger bredvid mitt rum, och det hörs ganska väl när dom stänger och låser dörren till toan.

Jag klev upp vid 8.00 för jag kunde inte somna om. Jag har hunnit äta frukost och fixa min inför fösta dagen i skolan. Snart ska jag borsta tänderna och vid 9.45 ska jag nog börja gå ner till skolan som ligger 50-100 meter härifrån. Jag börjar få fjärilar i magen, det känns ganska nervöst att träffa alla, och dessutom är det bara en tjej till förutom mig. Men jag hoppas att dagen kommer att gå bra och snabbt. Och att det inte är alltför svårt.

Jag ska stanna här i Sundsvall till på torsdag. Jag har skola 8-16 varje dag, förutom idag då det är 10-16.

Hoppas ni får en bra dag.


Lördag 21 maj - gammbotjärn

Hej!

Igår jobbade jag. Direkt efter jobbet åke vi ner till Övik, vi började med att åka till Bergom för att äta grillspett till middag. Det var lika gott som det låter. Grillat är verkligen det bästa med sommaren, och alltid gott! Efter vi ätit i Bergom skjutsade Jonas mig till mamma medan han åkte iväg till en kompis för att börja lägga nytt golv i hans lägenhet. Och jag satt mig framför datorn tills Elin kom hem och då såg vi på pirates og caribbean 2. Jag såg inte klart hela, utan gick och la mig runt 23-tiden.

Idag vaknade jag runt 7.30. Det var så ljust i rummet så jag kunde inte sova mer, och Jonas åkte till sin kompis igen för att fortsätta med golvet. Jag åt frukost och sen vid 10-tiden åkte vi och hämtade mormor. Vi åkte vidare till gammbotjärn för att fiske, men det blev inget napp. Istället grillade vi korv och marshmallows, och fikade. Vi åkte därifrån vid 14-tiden. Väl hemma så skulle mamma fixa någon mat och sen skjutsade jag henne till Jobbet, och jag passade då på att kolla hur det gick för golvläggarna. Det kommer bli skitsnyggt när det väl är klart. När jag var tillbaka hemma hann jag inte göra så mycket innan Elin kom hem och jag testsminkade henne inför balen som är i juni.

Det var tänkt att jag skulle följa med Jonas och hans kompis till Talad Thai och äta god mat, men dom ska inte äta förrän runt 20-tiden, så jag ska steka någon korv och sen träffa Sara.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Onsdag 18 maj - sevärd film!

Filmen var jättebra! Väldigt underhållande och sevärd. Det var allt jag ville säga i detta inlägg. Ha en trevlig kväll!

Onsdag 18 maj - pirates of the caribbean i 3D

Hej!

Idag vaknade jag vid 9.45. Riktigt skönt att få sova ut ordentligt! Efter frukosten satt jag mig vid datorn en stund innan jag tog fram dammsugaren. Efter att jag städat lite så var det dax att ta fram böckerna och plugga en stund. Nu har jag inte mycket kvar av den här kursen, så jag borde hinna det ikväll efter bion. Vi ska nämligen se nya pirates of the caribbean i 3D ikväll. Jag hoppas att den är bra och att det är mycker 3D-effekter.

Nu ska vi käka, helstekt fläskfilé i ugn med strips och sås. Vi hörs!

Måndag 16 maj - helgen som varit.

Hej!

Jag måste börja med att säga grattis till min vän Marie som fyller 22 idag! GRATTIS! <3

I fredags åkte vi hem till Övik direkt efter att jag slutade jobbet, det var runt 14.30, tror jag. När vi kom till Bergom såg vi Sveriges hockeymatch och efter det åt vi tacos till middag. Resten av kvällen var lugn, vi spelade lite kort och såg mer hockey.

I lördags åkte jag hem till mamma vid 11-tiden. Jag tog det lugnt fram till 12.45 då jag och Sara bestämde oss för att ta en sväng på stan. Efter stan åkte jag, mamma och Anders till min moster Ellen för att hälsa på en sväng. Efter besöket åkte vi hem för att laga middag, det blev lax med pressad potatis. Väldigt gott var det! Sara var bjuden på middag också. Så efter att vi ätit hjälpte Sara mig med att slinga mitt hår. Det blev bra, men jag ska göra ännu fler slingor för att bli ljusare inför sommaren.

I söndags vaknade jag runt 9.30. Jag klev upp för att plugga en stund innan mamma och Anders vaknade och vi åt frukost. Elin ringde vid 11.30 och ville bli hämtad från Idbyn, så jag åkte dit och fick även träffa Elins pojkväns halvsyster. Hon var så liten och söt, lilla Thea! När jag kom hem från Idbyn ringde jag till Jonas och bad om att bli hämtad. När vi var tillbaka i Bergom hjälpte jag Jonas mamma med att göra en rabarberpaj som vi åt efter middagen som var potatisgratäng med kallskuret kött. Så det var en väldigt god söndagsmiddag.

Idag har jag jobbat. 8-13.45. När jag kom hem satt jag mig direkt med böckerna för att plugga inför nästa vecka då den kommer bestå av 3 prov i Sundsvall. Jag hoppas att det kommer gå bra och att jag lyckas få bra betyg. För jag vill verkligen inte behöva ha restprov till senare under utbildningen. Så jag ska plugga så mycket jag kan innan det är dax att åka dit.

Nu ska jag titta på en unge i minuter. Vi hörs!

Onsdag 11 maj

Hej!

Idag har jag jobbat. Jag har inte gjort så mycket mer än så idag. Imorgon är det jobb som gäller också. Och jag måste även plugga en massa imorgon, för det har jag inte gjort idag. Nu ska jag se på efterlyst, sen ska jag lägga mig i sängen och läsa lite innan det är dax att sova.

Jag skänker en tanke till en nära vän den här kvällen! <3

Tisdag 10 maj - jobb och nödvändiga inköp.

Hej!

Idag har jag jobbat, 8-15.15. När jag kom hem hann jag inte göra så mycket innan Jonas kom hem och vi åkte i väg till Ersboda för att handla lite. Vi var på djurmagasinet för att köpa kattmat och kattsand, på Skokanonen köpte jag ett par sommarskor, på Stadium köpte Jonas ett par skor för träning och ett par shorts och på Rusta köpte vi en sån där grön matta som man har på balkonger. Till middag lagade vi makaroner och korv.

Vi fick hem en inbjudan till ett bröllop idag, pappa och Bodil ska gifta sig i sommar när vi är på Gotland, 8 Juli. Det blir nog ett fint bröllop i den Botaniska trädgården.

Det blir jobb onsdag, torsdag, fredag och måndag för mig. Skönt att ha något att göra på dagarna.

Nu ska jag sätta mig med plugget. Ha en trevlig kväll!

Måndag 9 maj - skuggig balkong och plugg

Hej!

Tråkigt nog har jag inte så mycket att skriva om. Jag vaknade vid 9.30 idag. Åt frukost och tog den lugnt framför datorn i två timmar. Vid 12-tiden satt jag mig med mina böcker ute på balkongen för att plugga lite. Det har varit 18 grader i skuggan idag. Men en sak som är synd med våran balkong är att det är skugga hela långa dagen. Vi har sol en stund på kvällen, men två träd står i vägen, så det är inte mycket sol som träffar balkongen. Nu ska jag ta en dusch och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ta det lugnt och vänta på att en unge i minuten ska börja, gissar jag på.

Hoppas ni haft en trevlig dag.

Lördag 7 maj - ögonoperation innan årets slut?

Hej!

Igår var vi på bio och såg på Limitless, den var väldigt bra tycker jag. Idag har jag jobbat. 9-15. Det är inte så värst jättekul att jobba helg när Jonas är ledig, men jag måste se till att jag får in pengar varje månad för att kunna betala det som ska betalas och kunna spara. Jag funderar starkt på att spara till en ögonoperation så jag slipper glasögon eller linser. Så jag försöker spara så mycket som möjligt så jag kanske kan göra operationen innan årets slut.

Ikväll blir det lugnt, äta lite glass och se någon bra film. Hoppas ni som läser har en trevlig helg!

Tisdag 3 maj - klippt håret och jobbat

Hej!

Jag har egentligen inte så mycket att säga. Jag har jobbat idag, och efter jobbet skyndade jag mig till Attityd för att klippa några centimeter av håret. Det blev inte så stor skillnad, men tillräckligt för att jag skulle bli nöjd. Imorgon är det jobb som gäller igen. Och efter jobbet ska jag hem och plugga i vanlig ordning. På fredag är jag ledig, så då ska jag lägga ner några timmar på att plugga och på kvällen blir det bio. Jag jobbar hela helgen, men jag vet inte riktigt hur länge det blir. Jag ska tydligen vara själv på söndag, så jag kanske inte behöver vara där så onödigt många timmar om jag har tur.


Måndag 2 maj - helgen som varit, jobb och plugg!

Hej!

Kvällen i lördags var väldigt trevlig! Vi gick till klubben Corona som ligger cirka 15 minuters promenad från oss. Det var en trevlig klubb och större än klubbarna i Övik. Vi kom hem vid 02.30 igen och då var det bara att gå och lägga sig. Vi vaknade upp vid 11-tiden på söndag. Det blev en lugn dag och slappande i soffan. När klockan var runt halv fem åkte vi till Ica Maxi för att handla veckans middagar. Det blir mycket pasta den här veckan, men det blir nog bra ändå, för vi varierar väldigt mycket med tillbehören. När vi kom hem från affären tog vi det lugnt i någon timme innan vi startade en film.

Idag har jag jobbat, 8-14. Resten av veckan kommer också innehålla jobb. Jag tror det är fullt på hotellet hela veckan, så det kommer förhoppningsvis klirra fint på kontot nästa månad. Efter jobbet åkte jag hem och satte mig ner med mina böcker. Kursen som jag läser nu ska jag ha läst klart till på söndag, då jag börjar med min tredje kurs. Så jag ska plugga gärnet så jag kanske får en pluggfri helg, det skulle vara skönt att slippa sitta med det i helgen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag se på en unge i minuten.

RSS 2.0