Fredag 25 februari - buss till Övik

Hej!

Nu sitter jag på bussen på väg till Övik. Jag ska vara framme vid 11.30, och har jag tur startar mammas bil så hon kan hämta mig på stationen, så slipper jag bära min tunga väska. I värsta fall får jag ta en buss. När jag kommer hem ska jag umgås med mamma en stund innan hon ska iväg till ett möte. Och sen ska jag följa med min moster och min kusin till sjukhuset för att hälsa på mormor som åkte in till akuten igår för att hon fått blindtarmsinflamation, så det blev operation igår för henne. Så det ska bli kul att få träffa henne, jag kommer inte riktigt ihåg när jag träffade henne sist. Kan det ha varit på julafton? Om det var på julafton så har det gått 2 månader sen sist, och det är ju en himla lång tid. Senare i eftermiddag ska jag hem till pappa och Bodil i Husum för att äta middag. Jag tror att det ska bli olika pajer till middag, och det låter ju gott!

Vi lämnar katterna i Umeå i helgen, så slipper dom åka så mycket bil fram och tillbaka. Jag tror dom klarar sig i två dagar utan oss. Dom kommer säkert vara världens mysigaste när vi kommer hem på söndagkväll.

Ha en trevlig fredag!

Torsdag 24 februari - 50%

Hejsan!

Idag har jag jobbat 5 timmar. Så den här veckan har jag jobbat lite mer än halvtid, och det känns ju riktigt bra. Jag hoppas att det blir lika mycket nästa vecka. Men det är svårt att veta just nu hur mycket det blir till veckan. Jag får helt enkelt gå och vänta på ett samtal eller sms från min chef.

Nu ska jag se Big brother och sen blir det hockey.

Onsdag 23 februari - jobb och stekta äpplen

Jag måste börja med att säga Grattis till min kära mamma som fyller år idag!

Idag har jag jobbat, 8-13 blev det idag. Det är skönt att sluta så pass tidigt ibland, för det behövs. Jag har varit riktigt trött i några dagar nu så egentligen skulle jag behöva sova ut jättelänge snart, men när det blir vet jag inte. För imorgon jobbar jag, och om jag inte jobbar på fredag funderar jag på att att åka till Övik på morgonen så jag hinner träffa min mamma lite innan hon börjar jobba. Har jag tur kanske jag får sova ut på lördag.

Till middag idag blev det köttfärssås och spaghetti. Det blev väldigt gott idag. Lök, vitlök, matlagningsgrädde, köttbuljong och rivna morötter fick den innehålla. Och såklart salt och peppar. Ikväll när jag och Jonas ska se Sveriges mästerkock så ska vi skiva äpplen, lägga dom i en påse med socker och kanel och sen steka. Och till det blir det blåbärsglass. Det kommer bli riktigt gott!


Tisdag 22 februari - money, money, money

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jobba. Kom hem runt 2-tiden, och sen dess har jag suttit vid datorn, lagat mat och duschat. Nu ska jag sätta mig ner för att se Modo mot Hv71, men Modo lär ju förlora eftersom dom ligger sist och Hv71 ligger i toppen.

Imorgon är det jobb som gäller igen. Jag som trodde att jag skulle få sova ut, men istället för att sova och inte göra någonting får jag istället jobba och tjäna pengar, vilket kan behövas!


Måndag 21 februari - trött och en lång dag på jobbet

Hej på er!

Idag har jag varit trött hela dagen. Ville så gärna somna om imorse när väckarklockan ringde. Men jag hade inget annat val än att kliva upp och göra mig i ordning inför en dag med jobb. Jag fick 20 rum idag, det låter kanske inte så mycket, men när det nästan bara är dubbelrum och rum där folk har förfestat så blir det väldigt tungt. Det sliter på kroppen när man ska bädda massvis med sängar och städa 20 toaletter. Men jag kämpade på, och efter 8 timmar var jag äntligen klar och fick åka hem. Så vid 17-tiden kom jag hem lagom till middagen som Jonas gjort. Pestopasta med champinjoner, bacon och fetaost. Ganska gott faktiskt!

Imorgon är det jobb som gäller också, men det kommer bli lugnare än vad det var i dag, och det känns skönt att veta.

Hoppas ni haft en trevlig dag!

Söndag 20 februari - Makeup artist!

Kvällen igår på O´learys var riktigt trevlig, men vi alla var verkligen helt slut på, så vid 22 åkte dom flesta hem. Jag somnade nästan direkt när jag kom hem. Det tog verkligen på krafterna efter en dag med smink och fotografering, men det var verkligen hur kul som helst!

Idag började skolan vid 11.00. Vi började med titta på allas bilder från igår och jag blev riktigt nöjd med mina bilder. Jag längtar tills jag får hem dom på skiva. Jag tror vi kommer få den om 2-3 veckor, då även betyg och diplom kommer. Så från och med idag kan jag kalla mig Makeup artist. Jag är helt färdigutbildad nu och det ska bli spännande att se hur framtiden ser ut för mig. När vi sett alla bilder var det dax att städa, sen hade vi ett enskilt samtal med vår lärare och sen fick vi åka hem. Så vid 15.30 var jag hemma igen.

Jag kommer sakna dessa dagar på skolan. Den här tiden har varit bland den bästa i mitt liv. Det känns som att det var igår som min lärare ringde mig för att berätta att jag kommit in på skolan, men det är nästan 7 månader sen dess tror jag.

Nu är det dax för mig att skala en apelsin och starta tvn, för snart börjar solsidan!


Lördag 19 februari - slutfoto

Vaknade vid 06.30, men väckarklockan skulle inte ringa förän 07.15, men eftersom jag inte kunde somna om låg jag i alla fall kvar i 30 minuter och vilade. Upp för att äta frukost och packa dom sista grejerna inför dagen med stort D! Vid 08.00 åkte jag in till stan för att lämna av syrrans kompis. Elin och hennes kompis Josefin sov här i natt. När jag lämnat Jossan svängde jag förbi hos min klasskompis för att hämta henne och hennes modeller för dagen. Vid 08.30 var vi på skolan och då var det bara att börja sminka och fixa håret på Elin, som var min modell på dom två första fotograferingarna. Vi började med en clean beauty och när det var klart slängde vi i oss lite lunch för att sen fortsätta med fantasi. Vid 13.30 kom min kompis Erika för att få en fashion sminkning. När klockan var 15.30 fick vi äntligen vara klara och åka hem. Bilder får ni se när jag fått dom!

Den här dagen har varit riktigt lyckad och roligt, samtidigt som den varit väldigt lång med hög koncentration. Så jag känner mig lite slut i huvudet just nu, men nu är det bara att tagga till inför en kväll på O´learys med tjejerna i klassen. Middag och kanske lite dans står på schemat där.

Hoppas ni haft en trevlig dag och har en fortsatt trevlig kväll!


Onsdag 16 februari - minusgrader och snö

En lugn dag här hemma i vanlig ordning. Har sett två filmer, annars har jag inte gjort någonting idag. Det blir pastalax till middag och ikväll ska jag och Jonas se Sveriges mästerkock. Mer än så har jag inte planerat idag.

Imorgon är det jobb som gäller. Skönt att få göra något annat än att bara sitta hemma.

Och vädret är ju inte på topp här i Umeå. -18 och snö. Det ska vara kallt några dagar till, och det känns riktigt tråkigt. Jag vill ju som många andra ha vår och sol. Jag tycker att det är dax för det snart, vintern har varit väldigt lång!

Måndag 15 februari - tulpaner och slutet nära

Igår när det var alla hjärtans dag hade jag och Jonas tänkt köpa en ask med chokladhjärtan, men vi hittade inga på affären. Så typiskt att det är slut på såna askar på just alla hjärtans dag. Vi såg inte ens någon ask med geléhjärtan. Så istället köpte vi en bukett med tulpaner. Riktigt fina är dom!

Förkylningen börjar gå åt rätt håll nu. Jag känner mig inte lika hängig som förut och hostan början avta. Men matlusten är inte så stor, jag vet inte vad det är. Men jag hoppas det blir bättre snart.

Till helgen är det sista helgen i skolan. Det känns tråkigt att inte få träffa alla tjejer och lära sig en massa bra saker mer. Det är slutfotografering som gäller till helgen. Så på fredag kommer min syster och henner kompis hit. Min syster ska nämligen vara modell till två teman och en kompis till mig kommer ner från Luleå för att vara modell till ett tema. Ska bli kul, spännande och säkert lite stressigt att göra tre sminkningar på en halv dag. Men det är säkert hur roligt som helst på samma gång. Och på lördagkväll ska vi i klassen eventuellt ut och äta middag för att fira att vi klarat utbildningen.

Söndag 13 februari - 12 timmar sömn

Igår jobbade jag trots att jag inte borde ha gjort det. Men jag kämpade på så gott jag kunde. Fast jag tror inte det var så smart egentligen, jag hostade som bara den. I vanliga fall hostar man ju oftast för att det kittlas i halsen, men mina hostningar kommer från lungorna. Det är svårt att förklara, men jag hoppas det inte blir värre än vad det är nu.

Igår såg vi Sverige vinna mot ryssland i ishockey, och vid 20.00 såg vi melodifestivalen. Det var inte så många bra låtar med igår. Och när progammet var slut var vi också helt slut. Så vi borstade tänderna och somnade nästan direkt. I morse vaknade vi 09.40, så vi sov närmare 12 timmar i natt. Riktigt skönt!

Ikväll är det solsidan, time out och Wallander i vanlig ordning. Så kvällen spenderas såklart framför alla dessa tre bra program.

Fredag 11 februari - ont i kroppen

Hej på er!

Vaknade vid 9.30 för att syrran ringde. Det var tur det, annars hade jag säkert sovit en stund till. Klev upp för att äta frukost och nu sitter jag här. Idag kommer Jonas föräldrar upp hit, och det betyder att mina grejer som mamma var så snäll att köpa åt mig i Stockholm kommer idag också. Det ska bli kul att få klämma och känna på penslarna och borstarna jag köpt.

Jag har möjlighet att jobba imorgon och på söndag, men jag tror jag måste berätta för min chef att det är bäst jag vilar upp mig. Jag har ont i halsen och ont i kroppen. Så det bästa är nog om jag vilar upp mig så jag kanske kan jobba till veckan om det behövs. Det är ganska tungt att jobba i städet på ett hotell då man ska bädda sängar och röra mycket på kroppen. Jag har fortfarande ont i ögonen när jag rör dom upp och ner eller åt sidan, så det bästa är nog att vila ännu mer.

carbonara och fräsch lägenhet

Efter att ha ätit pasta carbonara som Jonas fixade till fick jag lite mer energi och jag kände mig piggare. Vi tog tag i att städa lägenheten inför helgens besökare. Nu luktar det gott och med lite rökelse och ljus luktar det ännu godare. Nu är jag helt slut på igen. Ha en fin kväll!

Torsdag 10 februari - vårtecken

God morgon!

I morse vaknade jag till ljusblå himel med rosa moln och jag hörde fåglarna kvittra. Man får såna vårkänslor när man hör småfåglarna kvittra utanför fönstret.

Igår orkade jag knappt göra någonting, jag låg i soffan hela dagen och frös hur mycket som helst, även fast jag hade kläder och täcke på mig. När jag frös som mest låg jag i minst en timme och försökte ta mig upp för att göra en kopp te. Det tog verkligen emot att kliva upp. Det är såna dagar som man önskar att man bor hemma. Men jag är så glad att jag har Jonas, han ställer upp till 100% om det är något jag behöver. Han sa själv att han var min slav om jag behövde något.
Idag mår jag lite bättre, men jag känner mig fortfarande hängig och seg i huvudet. Så idag blir det också mycket vila.


Onsdag 9 februari - sömnlös natt och sjuk

Hej!

Det är så typiskt. Det var tänkt att jag skulle jobba. När jag vaknade imorse hade jag väldigt ont i huvudet och halsen. Och jag har knappt sovit något i natt, det var antingen för varm eller för kallt. Jag som så gärna vill jobba, för det behövs verkligen. Jag hoppas att jag känner tillräckligt frisk så jag kan jobb lördag och söndag i alla fall.

Idag ska jag bara ligga i soffan och kolla på tv eller film. Jag ska göra allt för att bli friskt så jag kan jobba.


Tisdag 8 februari - dagens måsten

Jonas är hemma idag också, men han är mycket bättre idag än vad han var igår.

Igår såg vi på halv åtta hos mig, top model och rum för en stjärna. Tre bra program enligt mig. Min lärare ringde igår också och berättade hur det har gått på alla prov vi gjort, och det såg väldigt bra ut för min del. Nu hoppas jag att mina idéer blir bra till slutfotograferingen och att jag får bra betyg på dom bilderna. Det är 11 dagar kvar till den dagen. Jag ska absolut göra mitt bästa för att bilderna ska bli så bra som möjligt. För jag vill såklart ha så högt betyg som möjligt på allt jag gör.

Idag har vi inte gjort någonting alls. Jag borde ta tag i att skriva ett personligtbrev och skicka det till yrkesvux. Jag borde även hoppa in i duschen så jag känner mig lite fräschare, och sen borde jag måla mina naglar och kanske fästa några stenar, så naglarna blir ännu snyggare.


Måndag 7 februari - Utbildning, bakning och jobb

Hej på er!

I morse vaknade jag till vid 06.10 när Jonas klev upp för att gå till jobbet, men somnade om väldigt fort. Vaknade igen vid 06.30 när Jonas kom in i sovrummet igen för att lägga sig för att sova igen. Han känner sig förkyld och hängig, så det var bäst för honom att vara hemma idag. Jag klev upp vid 9-tiden för att äta frukost och sen sätta mig vid datorn. Vid 10.30 gick jag in till Jonas i sängen för att höra hur läget var idag. Så efter 12 timmar sömn kände han sig lite piggare, men fortfarande hängig. Men som det verkar nu kommer han att kliva upp och jobba imorgon.

Idag har jag inte gjot så väldigt mycket. Kollat runt på internet efter lite grejer som jag kan behöva till slutfotograferingen. Jag tror att det bara är två grejer som saknas innan jag har allt. Jag har även läst lite om en utbildning som jag är nästan 100% säker på att jag kommer börja gå snart. Det är en distansutbildning, men först ska jag kolla om Umeå Yrkesvux har lust att betala utbildningen innan jag nämner för hela världen på internet vad jag ska utbilda mig till. Jag har även bakat snickerskakor, som jag tänkte frysa in för att ha till fika i helgen när Jonas föräldrar kommer på besök. Men innan jag fryser in dom ska jag ta en smakbit.

Min chef kontaktade mig angående jobb i veckan. Det kommer bli en hel del timmar den här veckan, för jag ska jobba onsdag, torsdag, lördag, söndag och eventuellt fredag. Så det blir säkert minst halvtid den här veckan. Och det gillar jag verkligen.

Söndag 6 februari

Igår var jag och Jonas in till stan en sväng för att köpa lite grejer som vi behöver. Jag köpte framför allt grejer till slutfotograferingen. Jag kom även på att mamma är i Stockholm i helgen, så jag bad henne gå in på en butik som heter Smink och perukmakar´n. Så hon ringde mig när hon vad i butiken för att få veta vad jag ville ha. Jag tror att jag köpte 10 grejer för 735:- och vad jag har hört ska det vara riktigt bra kvalitet på grejerna därifrån. Bland annat från kryolan och grimas. Så det ska bli spännande att få se grejerna på fredag när Jonas föräldrar ska ta med sig grejerna hit.

Idag har vi haft tid i tvättstugan. Så vi har kört fyra maskiner, torkat och vikit all tvätt mellan 10-12. Det är så skönt att det finns fyra tvättmaskiner i tvättstugan, för det går så fort att bli klar. Kvällen blir lugn som vanligt. Vi ska åka och handla mat inför veckan som kommer och sen är det solsidan, time out och Wallander. Så min kväll är ganska fullbokad.

Hoppas ni haft en trevlig helg.

Fredag 4 februari - I min ensamhet

Idag har jag inte gjort någonting alls, suttit här vid datorn och läst lite i en bok som jag snart läst ut (efter ca 6 månader). Jonas har jobbat och han kom hem vid 13.30 tror jag. Då var det bara för honom att hoppa in i duschen och göra sig klar, för vid 15.15 var det dax för oss att sätta oss i bilen och köra till Holmsund för att hämta en arbetskompis till honom. Jonas och några från jobbet ska på after work ikväll. Så nu sitter dom på All Star och äter troligtvis en god middag. Själv så ska jag äta en Billys, för jag orkar inte laga någon riktig mat. Och kvällen kommer spenderas framför datorn och sen ska jag leta igenom alla filmer vi har för att försöka hitta någon rolig komedi. Och när Jonas ringer ikväll, vid 23-tiden kanske, så ska jag åka in till stan och hämta honom, och eventuellt han från Holmsund.

I morgon tänkte vi ta oss ner till stan för att kika runt lite, och eventuellt köpa något, men bara om jag hittar något som jag MÅSTE ha.

Ha en trevlig kväll alla läsare.

Torsdag 3 februari

Idag är det Jonas dag, han fyller nämligen 23 idag. Av mig, pappa och Bodil fick han två biljetter till kvällens hockeymatch, Modo - Timrå. Så vid 17.00 går bussen ner till Övik. Jag tror att han blev riktigt glad över den presenten för han nämnde tidigare i veckan att han skulle vilja åka och kolla på den. Men då var jag tvungen att ljuga att jag inte hade någon lust och att vi har ju faktist köpt Modos att matcher över internet.

Igår jobbade jag, och idag har jag jobbat. Jag hoppas att jag får jobba imorgon också. Alla timmar är mer än välkomna, eftersom det behövs pengar för att vi ska kunna leva här i Umeå. Så jag sitter och håller alla tummar och tår för att jag behövs på jobbet imorgon.

Nu är det dax för mig att fixa middagen som vi ska packa ner i en väska för att äta på bussen. För det är tveksamt om vi hinner äta här hemma innan vi måste åka. Och som födelsedagsfika blir det kakor och dricka i bussen.

Ha en trevlig kväll!

Tisdag 1 februari

Då var februari här! Och nu är det inte många veckor kvar tills det är dax för snön att börja tina bort. Jag hoppas såklart att det kommer gå fort, för jag är inget stort fan av kyla.

Ikväll är det dax för Modo att spela igen. Jag tror att vi ska till Jonas bror för att se matchen. Och sen är det tid för att sova, för imorgon ska jag upp och jobba igen. Det ska bli skönt att få göra något annat än att bara vara hemma. Och jag har ju ingen lust att gå på stan när jag ändå inte tänkt köpa något.


RSS 2.0