Söndag 31 oktober

Hej!

Gårdagen var rolig. Sår och skador stog på schemat i skolan. Vi började med att testa på lite olika grejer för att se vad man kunde göra med vax och latex. Vid 14-tiden kom ett tiotal kunder som skulle sminkas inför kvällens halloweenfest. Jag och min klasskompis Maria fick i uppdrag att göra om en man till varulv. Vi blev nöjda med resultatet, men inte helt säkra på om han var lika nöjd. Men det kommer vi nog aldrig få svar på, huvudsaken är att vi var nöjda i alla fall.

På kvällen träffade jag Sara och Maria från min klass och Marias kompis Hanna. Vi började kvällen hemma hos mig med förfest och fix, och fortsatte senare under kvällen till Krogen Krogen här på Ålidhem. En mycket trevlig och lyckad kväll.

Idag är det en annan femma, inte lika pigg och fräsch som jag hade velat. Men det är smällar man får ta när man har en trevlig kväll med brudar och alkohol.

Nu är det tvn och senare sängen som väntar på mig. Hoppas ni haft en trevlig helg!

Fredag 29 oktober - dag 9

Hej!

Dagen på skolan har innehållit massvis. Vi har gjort föråldring, så vi sett ut som gamla gummor. Ansiktsmålning, jag blev en zebra. Vi har även hunnit med fanasy, vi fick ett ord och utifrån det skulle vi komma på en sminkning. Jag fick ordet mönster, så jag målade locken i leopardmönster och läpparna randiga.

Kvällen tillbringar jag i min ensamhet. Jonas är på grabbkväll, så jag får roa mig med att titta på missade tvprogram på datorn. Men det är inte så dumt det heller. Imorgon ska vi måla sår och sånt, för det är 10 kunder som ska komma för att bli fixade inför en halloweenfest. Det ska bli spännande att lära sig att göra sår och sånt.

Ni som läser får ha en trevlig kväll. Imorgon efter skolan får ni naturligtvis lite mer information om vad som hände i skolan.

Skola - dag 8

Idag hade vi hår på schemat. En riktigt rolig dag! Vi började med lite genomgång av vad man kan använda sig av osv. Sen fick vi lära oss att sätta in löshår. Locka, locka med plattång, krusa och använda en vågtång. När allt sånt var klart var det dax för uppsättningar. Vi fick lära oss lite olika enkla uppsättningar som kan vara bra att kunna om man ska göra en fotografering.

Jag känner att jag lärt mig massvis idag, och den kunskapen ska jag ha med mig genom hela mitt liv. Det var verkligen en rolig dag. Nu får jag ännu fler idéer till mitt uppdrag som jag ska utföra kring jul. Nu måste jag köpa på mig kam, hårnålar, accessoarer och några produkter som kan vara bra för att inte slita på håret alltför mycket.
Snart ska jag äta middag. Det blir kött, potatis och svampsås. Gott! Sen runt sjutiden så är det dax att heja på Modo igen, får hoppas att det går bättre för dom ikväll än sist dom spelade.

Torsdag 28 oktober

Hej!

Jag ska alldeles strax gå ut till bussen. Dagen ska ju fördrivas med en dag på skolan, och temat är hår! Det kommer bli spännande att se vad vi får lära oss för uppsättningar.

När jag kommer hem kommer jag berätta vad vi lärt oss. Hörs senare!

Onsdag 27 oktober

Hej!

Idag har jag jobbat. Ungefär samma tider som igår. Efter jobbet gick jag iväg till affären för att handla potatis till middagen. Och snart är det dax att börja med den.

Imorgon är det skola igen! Jag längtar ihjäl mig. Ska bli sjukt kul att få lära sig lite håruppsättningar och hårförlängning.

Senare ikväll blir det tv som vanligt. Efterlyst skulle jag gissa på. Jag har inte så mycket mer att berätta. Mitt liv är inte roligare än såhär. Hörs!

Quattro Stagioni - fyra årstider

Hej igen!

Middagen blev ändrad, det blev pizza istället, en quattro stagioni. Jonas slutade jobbet senare än vanligt så vi kände inte för att ställa oss och laga mat. Men det gjorde ingenting alls. Pizza är gott ibland!

Snart har modo match. Vi ser den som vanligt på datorn. Det har inte gått så bra för dom på senaste tiden, så det skulle inte skada om dom vinner.

Ni får ha en trevlig kväll!

Tisdag 26 oktober

Hej!

Idag har jag jobbat. Tiden gick ganska fort idag, fortare än vanligt i alla fall. Efter jobbet gick jag till banken för att få min lön på grund av att lönen sätts in på en annan bank än min egen. Så nu är det fixat, så nästa månad borde lönen komma direkt in på mitt konto. Efter mitt bankärende gick jag förbi en frisörsalong som söker färgmodeller. Så jag skrev upp mig som intresserad av att vara med. Så jag hoppas att jag får vara med, för jag är sugen på att färga håret, så gratis skulle inte skada.

Snart kommer Jonas hem och då ska vi börja med maten. Det blir potatis och någon köttbit tror jag. Vi höres!

Måndag 25 oktober

Hej!

Idag händer det inte mycket i mitt liv. Har suttit framför datorn hela dagen utan att göra någon nytta. Ikväll är det Ullared och Svenska Hollywood fruar som gäller. Resten av veckan ser ut så här:

Tisdag: Jobb
Onsdag: Jobb
Torsdag: Skola - hår, uppsättning/förlängning
Fredag: Skola - ansiktsmålning av dagisbarn
Lördag: Skola - Halloween smink, kundpass
Söndag: Ledig, det skulle egentligen varit skola, men några ur klassen ska på kalender uppdrag.

Ha en trevlig kväll allesammans!

Söndag 24 oktober

Hej!

Idag har det varit jobb mellan 9.15 - 15.30. Sen åkte jag och Jonas iväg till Maxi för att handla inför veckan. Till middag blev det bakad potatis med lax och räkröra. Gott var det, men pepparroten blev det en aning för mycket av, så det var lite starkt. Men det var ju första gången vi gjorde det så det är lite svårt att veta hur det blir i förväg.

Ikväll blir det lugnt här hemma. Jag ska se lite tv och sen är det dax att sova. Skönt att få vara ledig imorgon så man får sova ut efter helgens jobb. Snart är det skola igen, och jag längtar! På torsdag är det hår som gäller, då kommer vi få lära oss att sätta i löshår och göra lite olika frisyrer. Det blir roligt!

Jag vet inte vad mer jag har att skriva här just nu. Vi hörs!

Lördag 23 oktober

Hej!

Idag har jag jobbat. 8.15 - 14.15. Har varit hemma i ca en timme nu men jag har inte hunnit göra något. Om 20 minuter har Modo match, så då sitter jag och Jonas framför datorn för att följa deras spel. Jag hoppas på vinst såklart!

Sen blir det lasagne till middag och senare ikväll ska vi se på Batman- the dark knight. Vi såg Batman begins igår, jag tycker den är ganska bra faktiskt, så nu hoppas jag på att tvåan ska vara minst lika bra.

Ska fixa någon att smaska på till hockeyn nu. Vi hörs imorgon när jag jobbat klart!


Fredag 22 oktober

Tjabba!

Idag har det inte hänt så mycket. Har ringt till specsavers för att boka en tid för synundersökning, men dom vägrar svara, så jag bokade tid över internet och sitter och väntar på en bekräftelse. Jag har även städat lägenheten lite. Så nu har vi en ren och fin lägenhet inför helgen. Mycket mer än så kommer nog inte hända idag. Ska hoppa in i duschen, sen är det nästan dax för att laga mat. Det blir flygande jakob idag. Så himla gott!

Imorgon är det jobb som gäller för min del. Jag börjar klockan 8.00, så jag hoppas jag slutar runt tolv-ett tiden, så man har i stort sett hela dagen kvar att hitta på något att göra.

Nu väntar en varm dusch. Ha en bra dag och kväll!


Torsdag 21 oktober

Idag är jag ledig. Jag har suttit vid datorn och kollat på tv program som jag missat i veckan och planterat två växter som vi köpte härom dagen. Annars har jag inte gjort något annat och jag har inga planer på vad man kan göra heller. Hockeyn ikväll är väl det enda vad jag vet just nu, och matlagning såklart. Det blir kycklingsallad idag. Gott och lätt att fixa.

Ska nog börja på mitt årtals arbete nu, det blev inget gjort härom dagen när jag skrev att jag skulle börja.

Ni får ha en fin dag!

Onsdag 20 oktober

Hej på er!

Idag har jag jobbat. Det jobbigast är ju att kliva upp, sen går resten av dagen bra.

Det blir en lugn kväll som vanligt. En kompis som bor i Jönköping är uppe i Övik i helgen och vill att jag ska åka till Övik för att ha en trevlig kväll ihop med henne och Sara. Men jag känner att det blivit för mycket bussresande fram och tillbaka mellan Övik och Umeå på slutet. Så jag tackade nej, tråkigt nog. Men jag känner verkligen inte för att sätta mig på en buss i 1½ timme idag. Och tråkigt nog så kan dom inte komma upp till mig imorgon eller på fredag för dom har båda två massa plugg att göra klart. Så vi får se till att ordna en träff en annan gång istället. Jag hoppas dom får en trevlig kväll även fast jag inte kan vara med.

Snart kommer Jonas hem och då ska vi laga mat, jag vet inte riktigt vad det blir, men det är inte helt omöjligt att det blir potatis och fiskbullar i hummersås. Mums!


Tisdag 19 oktober

Oj, nu var det några dagar sen jag skrev sist.

I sändags hände det inte mycket. Jag och Jonas gjorde inte så mycket fram till klockan ett då vi åkte in till rusta för att köpa 3 fönserlampor, och en sån där grej som man kan använda för att tända lampor på avstånd, typ en dosa. Jag kommer inte på vad dom heter just nu, men ni kanske hänger med i vad jag menar?! Vi tog bussen hem vid 14.30 och var framme i Umeå 16.00. Vid 7-tiden på kvällen åkte vi till Ersboda för att se Jonas syrra spela innebandymatch. Dom vann med 17-0. Vi åkte hem efter matchen, kollade på lite tv och gick och la oss vid 10-tiden.

I går jobbade jag, 8-16. Jobbig dag måste jag få säga. Efter det gick jag till skopunkten för att byta mina skor igen. Den här gången var det fel på dragkedjan, men nu hoppas jag att det här paret håller. Jag älskar ju dom där skorna, och vill så gärna ha kvar dom. När jag kom hem lagade vi kyckling med ris och sötsur sås, och när jag ätit klart la jag mig i badkaret med massagebubblor, så jäkla skönt efter en stressig dag på jobbet.

Idag är jag ledig, tror jag ska försöka börja med min hemläxa om 30-talet. Det ska inte vara klart förän den 19 november. Men det skadar ju inte att börja nu. Då slipper man stressa mot slutet för att man har glömt bort det.


Lördag 16 oktober

Hej på er!

Palten igår var det inget större fel på. Ganska gott faktiskt!

Igår blev det utgång, ganska impulsivt om jag får säga det. Sara ringde vid halv 8 och undrade om jag ville hänga med ut. Självklart ville jag det och vid kvart i nio var jag på plats hos henne. Vi hade en rolig kväll på Harrys, men tyvärr blev det lite strul senare under kvällen, men det vill jag integå in på. 

Mina skor som jag köpte för en vecka sen har jag fått byta en gång redan och jag måste byta dom igen. Första gången var det fel på ett spänne och den här gången på dragkedjan. Jag som ville använda dom igår, och idag!

Aja, nu ska vi åka till Jonas farmor och farfar, sen till Mellansel till Jonas kusin som nyligen fått barn. Det blir säkert en mycket trevlig dag, som kommer avslutas med live hockey. 

Ha en bra dag!  

Fredag 15 oktober

Jobbet idag har gått bra som vanligt. Nu är jag hos mamma och väntar på att Jonas ska hoppa på tåget i Umeå för att komma ner till Övik. Sen ska vi åka iväg till Jonas föräldrar för att äta palt. Om jag gillar palt vet jag inte, vi ser väl hur det smakar.

Efter middagen ska vi åka till Skyttishallen för att kolla när damelit spelar innebandy. Och senare ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, Jonas ska spela nhl med ett gäng. Och jag känner inte riktigt att jag har lust att sitta där och titta på. Så jag ska säkert se på tv med mor mig.

Jaja, ha en trevlig kväll!

Vad vare jag sa?!

Självklart blev jag inte förvånad över en bussresa istället för tåg. Jag börjar bli trött på att tåget inte går när man väl ska åka. Jag som åker så sällan borde kunna lita på att tåget ska gå, men jag tror jag lärt mig nu att det inte är lönt att förvänta sig för mycket.

Nu är det dax att sova. Hörs imorgon!


Torsdag 14 oktober

Har jobbat idag, 8.00-15.15. Mot slutet tog det emot, men jag gjorde mitt bästa för att bli klar så fort som möjligt.

Om några timmar har jag tänkt sätta mig på tåget hem till Övik. Jag hoppas verkligen att tåget går idag,  med det skulle inte förvåna mig om tåget är inställt för att det har snöat och jag måste åka buss istället.

När jag kommer hem till mamma ska jag titta på sos västkust. Jag tycker sånadär progran är intressanta. Och imorgon är det jobb på statt i som gäller. Sen har jag helg. Men jag vette sjutton vad jag ska hitta på. Det verkar inte som att någon är intresserad av en sminkning. Men jag tar nog med mig allt för säkerhetsskull.

Men vi hörs senare, bye!

Onsdag 13 oktober

Idag har jag jobbat. 8-14.30. Efter jobbet skyndade jag mig iväg för att hitta en klipptid. Jag lyckades få en tid 14.45. Så nu är luggen kapad och håret axellångt. Jag blev nöjd. Skönt att slippa dessa slitna och torra toppar, det känns så fräscht nu!

Inhandlade även några smågrejer till sminkboxen. Två läppstift och två par lösögonfransar. Ska testa smälta ner läppstiften och ha i små burkar istället för behållaren som dom är i nu.

Jaja, ni får ha en trevlig kväll!

Tisdag 12 oktober

Idag har det varit jobb 8-14.30. In på body shop för att köpa ansiktsvatten och eye makeup remover. Och bussen hem. Snart kommer Jonas hem och då ska vi fixa middagen och sen ta en promenad i området, tror jag. Och ikväll ska vi kanske se någon film och smaska på ost och kex. 

Vi hörs!  

Måndag 11 oktober

Hej!

Har inte tid att sitta här egentingen. Idag har jag jobbat, sen åkte jag och Jonas på ica Maxi för att handla för hela veckan.

Hörs imorgon när jag kommer hem från jobbet. Bye!

Söndag 10 - dag 7

Hejsan!

Idag var sista dagen i skolan för den här helgen. Idag hade vi prov på att göra en perfekt mun. Det gick faktiskt ganska bra. Skönt att ha det bortgjort i alla fall. Jag är helt slut på efter den här helgen. Det har verkligen varit intensivt. Vi har lärt oss sätta fast lösfransar, göra bryn och eyeliner. Vi har även fått göra en brudmakeup, och jag tycker att det gick bra och jag känner mig ganska nöjd över resultatet.

Nu ska jag strax sätta mig framför tvn och ha en lugn stund. Kan behövas. Imorgon är det jobb från klockan 08.00 som gäller. Jag hade gärna varit ledig och sovit ut, men pengarna lockar också.

Hörs imorgon!


Lördag 9 oktober - dag 6

Hej på er!

Jag är helt slut efter två dagar på skolan, men jag har fortfarande en dag kvar.

Idag har vi fått träna på eyeliner och på lösögonfransar. Båda grejerna var lite svåra, men så småning om ska jag väl lyckas med det också.

Uppdrag bröllop innebär att vi ikväll ska drömma oss bort till vårat drömbröllop, imorgon ska vi berätta för en klasskompis hur vi tänkt och den personen ska sminka utifrån våran beskrivning. Jag tycker det låter som en kul grej, då får man igång tanke verksamheten lite också.

Vi fick även ett uppdrag som ska göras någon gång innan vi slutar skolan. Och det uppdraget låter så himla kul! Jag har redan några idéer som jag ska utveckla och sedan ska det fotas och eventuellt publiceras. Jag längtar tills jag får se resultatet. Tyvärr vill jag inte berätta för mycket, för jag vet inte hur mycket eller lite jag kan säga egentligen.

Nu ropar sängen. Vi hörs!

Fredag 8 oktober - dag 5

Japp, då var första dagen på den här helgen över. Hur roligt som helst. Vi har lärt oss sätta trebensfransar. Det var lite pilligt, men någon enstaka fick man på rätt plats. Vi fick även göra två hela makeuper, och munnarna blir bara bättre och bättre! Vi har ju prov på mun på söndag, så det känns bra att jag gör framsteg.

Snart är det lax och potatis som ska in genom munnen och ner i magen, jag svälter snart så det ska bli väldigt gott. Sen vid 20.30 ska jag och Jonas iväg på bio, vi ska se The other guys. Jag hoppas den är bra för jag har inte varit med och valt, så jag litar på Jonas som säger att den verkar bra.

Nu ropar magen på maten. Eller tvärtom? Spela roll, nu ska jag äta. Vi hörs!

Torsdag 7 oktober

Idag har jag inhandlat ett par höstskor och ett par vinterskor, en skjorta och plastmappar. Jag älskar båda skorna och jag kan nästan lova att bilder kommer upp någon gång. Men när, det är frågan.

Idag ringde dom även från Hotell Avenyn och undrade om jag har lust att extrajobba där. Jag hade mer än gärna tackat ja, men jag har ju redan jobb på Winn. Men jag ska prata med min chef och höra hur mycket jobb det kommer bli, annars kanske jag har möjlighet att jobba på båda hotellen, om dom tillåter det. Jag hoppas och håller alla mina tummar.

Imorgon är det skola som gäller igen. Jag längtar och jag tror att det kommer bli en lika bra helg som för tre veckor sen. Bryn och lösfransar ser jag mest fram emot.

Tror jag måste göra mig redo för att sova snart så jag orkar upp imorgon. Vi hörs!

Onsdag 6 oktober

Hej!

Just nu har jag så lite att skriva om. Det händer ju ingenting på dagarna när man är hemma för att lindra sin förkylning.

Fick ett samtal av mamma om att hon ska komma upp i eftermiddag för att hälsa på, men jag lyckades övertala henne om att sova över istället. Så kvällen kommer jag tillbringa med mamma, vi kommer troligtvis sitta framför tvn. Hoppas bara det är något bra program ikväll.

Snart är det skola igen, då kommer jag ha mer att skriva om. Den här helgen ska vi gå igenom: bryn, eyeliner, mun, lösfransar (olika modeller), bröllopsmakeup och glamourmakeup. Det står även "uppdrag: bröllop" jag undrar vad det kan vara. Blir kul att se vad som ska göras då. Vi har inte ens fått en liten ledtråd på vad det kan vara. Men läraren sa att det skulle bli kul i alla fall. Och att vi INTE ska sminka någon som ska gifta sig, tack och lov! Jag känner mig inte riktigt redo för att sminka för så stora tillställningar ännu.

Men ni ska få veta mer utförligt hur dessa dagar kommer att se ut. Ser i alla fall fram emot bryn och lösfransar!

Hörs!

Köket och middagen.

Här kommer före och efter bilder på köket, även maten som vi åt i söndags.

Före: tyvärr så hade vi hunnit ta bort alla grejer på diskbänken redan.


Efter:

Nu hoppas vi bara att vi får måla listen ovanför kaklet vit istället för att den ska vara orange med vita löv.

Och här är maten: Sparris med en klick margarin, lufttorkad skinka, tomat, marinerade vitlöksklyftor och rucola med honung och balsamvinäger. Hur gott som helst.

Tisdag 5 oktober

Hej!

Igår och idag skulle jag egentligen ha jobbat. Men igår när jag vaknade hade jag jätteont i halsen och jag var täppt i näsan. Så jag har valt att vara hemma och kurera mig inför helgen med skola. Det är riktigt tråkigt att vara hemma själv på dagarna, men jag kan ju inte göra så mycket annat. Jag gör allt för att vara friskt till helgen, äter vitlöksklyftor, dricker te med honung och sitter under en filt och ser på Ugly Betty. Jag MÅSTE vara frisk på fredag!

Hoppas det är bra med er som läser här. Bye!

Söndag 3 oktober

Hej!

Idag har jag inte gjort mycket alls. Klev upp vid 11, åt frukost och satt vid datorn. Vid tvåtiden hämtade Sune och Eva (Jonas föräldrar) mig för att bege mig med buss till Umeå. Var framme vid fyratiden, då åkte vi till Ica Maxi för att handla lite mat med mera. Hem och gjorde en god italiensk-inspirerad maträtt. Jag fotade maten så bilder kommer upp så småning om.

Imorgon är det jobb på hotell Winn som gäller. Kul att jobba, men det hade inte varit helt fel med sovmorgon och slappardag. Men sånt är livet.

Ska se torsdagens och fredagens avsnitt av idol nu.

Hörs imorgon!

Fredag 1 oktober

Hej på er!

Igår var jag ledig, det enda jag gjorde var att sitta framför datorn. Sen vid 16.15 skulle jag ta tåget till Övik, men det var såklart inställt så det blev buss istället. Hem och lämna alla grejer sen var det hockey som gällde. Jag tycker att det var en riktigt bra match, synd bara att Timrå lyckades göra mål när det var 40 sekunder kvar så det blev 3-3. I förlängningen blev det oavgjot och i straffarna förlorade Modo med 1-0. Det var på håret att Modo skulle vinna.

Idag har jag jobbat, 9-15.00. Ska snart äta middag sen ska jag på bio med mamma och min moster. Jag vet inte riktigt vad vi ska se, men det blir nog trevligt ändå.

Imorgon är det jobb och utgång med Sara som gäller. Ska bli spännande att se vad jag kan hitta på med alla mina sminkproduket.

Jaja, vi hörs sen!

RSS 2.0