Onsdag 29 september

Hallå!

Allt är bra som vanligt med mig. Jobbet har gått bra och imorgon är jag ledig. Känns skönt, för sen jobbar jag fredag och lördag på statt och ledig söndag för att jobba igen på måndag. Det är inte många lediga dagar för mig, men jag tjänar ju på det.

Ikväll blir det kyckling med ris och bea-sås, riktigt gott. Faktiskt en av mina favoriträtter, och det tar inte alltför lång tid att tillaga heller.

Idol som vanligt ikväll sen kanske det är något annat bra på tv efteråt. Och imorgon ska jag föröka mig på en lång sovmorgon, men jag tror inte att det blir så mycket längre än till 09.30, tråkigt nog.

Ska försöka ragga lite folk som kan känna sig manade att bli sminkade på torsdag, fredag och lördag när jag ändå är hemma i Övik.

Bye!

Tisdag 28 september

Hejsan!

Idag har jag varit på jobbet 8-14.50. Fick väldigt många rum själv men det kändes bra. Vanja som min chef heter tycker att jag gör ett riktigt bra jobb, det är skönt att höra. Ska dit imorgon också. Men jag vet inte om det blir så mycket att göra, vi skulle i alla fall prata en hel del. Hon vill höra vad jag och en tjej till tycker om hur det går och hur det funkar osv.

Blir en lugn kväll som vanligt. Ska laga amerikanska pannkakor till middag, det blir supergott! Sen ska jag kanske lägga upp några före och efterbilder på hur köket blev.


Måndag 27 september

Hej!

Det gick riktigt bra att provjobba på hotell Winn. Väldigt fin hotell, men mycket rum. Det svåraste blir att hitta rätt i korridorerna. Men i övrigt trivs jag redan. Fick ta några rum själv för att visa vad jag kan, och chefen var riktigt nöjd med mig, hon sa att jag skulle få börja direkt. Så imorgon börjar jag 08.00 och jag ska få ta några egna rum. Och på ondsag blir det också jobb. Tror att jag kommer få jobba ganska mycket där faktiskt, men det har jag inget emot.

Ikväll blir det lugnt, ska se på Ullared och slappa. Vi hörs!

Söndag 26 september

Igår var det jobb som gällde. Direkt efter att jag slutat åkte vi till Bergom och hockeyn gick på tvn. Modo förlorade på straffar. Men en trevlig kväll var det.

Idag har jag jobbat hela dagen, sen åkte vi upp till Umeå igen. Så nu sitter jag här proppmätt efter en trerätters middag. Jonas bror fyller år imorgon så hans föräldrar kom upp och bjöd på middag! Riktigt gott var det.

Det blir en lugn fortsättning på kvällen. Ensam mamma söker sen känns det nästan som att man måste gå och lägga sig. För imorgon ska jag upp i tid för jag ska vara på hotellet klockan 10. Ska bli spännande att se hur det fungerar där. Hoppas det inte blir allt för jobbigt.

Vi hörs!

Fredag 24 september

Idag har jag jobbat. 9-14.15 ungefär. Direkt när jag kom hem åkte jag och mamma på stan en sväng för att byta nån grej hon hade köpt och sen systembolaget en snabbis. Direkt efter det åkte vi till moster Ellen, och sen vidare till morfars grav. Riktigt fin gravsten måste jag säga. Den här stått där ett tag, men jag har inte haft tid eller möjlighet att åka och kolla på den. Sen blev det middag på La Guna, god pizza, men jag har ätit godare. Och sen åkte vi till Ellen igen och sen vidare för att hälsa på mormor. Hon var lika glad som vanlig, min söta lilla mormor.

Snart kommer Sara förbi här för en sminkning, sen ska jag nog gå och lägga mig. Jag sov verkligen jättedåligt inatt. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag inte sov så bra. Imorgon jobbar jag från 08.30, känns lite småjobbigt att det är så tidigt, när jag sov så dåligt inatt. Men jag trivs på jobbet så det ska nog gå bra ändå.

Vi hörs!

Torsdag 23 september

Hej på er!

Idag har jag jobbat, det blir 9-14.30. Skönt med lite penagar. Sen träffade jag mamma på stan en sväng och svärmor Eva. Eva hade ett tennisracket och bollar med sig, så ikväll ska jag och mamma kanske testa spela lite, vi får se hur det går.

Ska se till att jag får träna på att göra perfekt mun också på någon. Och Idol blir det väl som vanligt.


Idag är det exakt 5 månader sen vi tog bort vår 16 år gamla hund. Älskade Tora, vi saknar dig!

Jag har ju trots allt lovat!

Här kommer bilderna som jag lovat i snart en vecka. Men alla grejer har inte kommit än, så när det kommer mer makeup så ska jag visa det också. Undrar ni över något är det bara att fråga!


Onsdag 22 september

Hej alla glada!

Jag ska snart börja städa lägenheten. Dammsuga, moppa, vattna blommorna och eventuellt flytta om lite grejer. Sen ska jag fota grejerna som vi fått från skolan och lägga upp bilderna här på bloggen. Jag tycker det är dax att visa vad jag har lovat att visa.

Modo mot Luleå gick inte som jag hoppades. Modo förlorade med ganska många mål, men just nu minns jag inte exakt vad det blev, 5-2 kanske?

Ikväll vid 18.37 tar jag tåget hem till Övik igen. Imorgon - söndag är det jobb på Statt som gäller. Och förhoppningsvis hittar jag några vänner som ställer upp på att bli sminkade på kvällarna. Just nu vet jag att Sara, syrran och mamma ställer upp. Men jag vill gärna ha fler som ställer upp. Ju mer jag får träna ju bättre är det. Och ni måste erkänna att det skulla vara rätt så bra att bli sminkad gratis om ni ska ut på fest en kväll?! Jag kan ju faktiskt det jag gör, så det blir ju inte bara ett kladd i ansiktet. 

Ska ta tag i städningen nu. Vi hörs senare när bilder kommer upp. 

Tisdag 21 september

Idag har jag inte gjort mycket alls. Har bara suttit här framför datorn och haft jättetråkigt. Det regnar här i Umeå, så jag har inte haft någon lust att gå utanför dörren heller.

Vår nya spis kom idag. Det innebär att jag måste bränna ur ugnen innan jag kan använda den för matlagning. Och det innebär också att jag måste ha balkongdörren öppen för att vädre. Det gillar jag inte för det är nog kallt i lägenheten som det är, och dessutom måste jag släppa in kalluft utifrån, gillas inte från min sida. Så här sitter jag och fryser. Men jag tror att jag ska plocka fram och damma av mina scrap booking grejer och sätta mig i köket och försöka klura på att göra någon snygg design. Men hur det slutar vet man aldrig. Jag känner inte att jag har så bra fantasi just nu, men jag ska göra ett försök. Måste ju hålla koll på spisen också.

Ikväll är det hockey, Modo-Luleå tror jag. Jag hoppas på vinst så modo får hålla sin trend. Dom har ju vunnit 2 av 2 hittills.

Ha en bra dag.

Måndag 20 september

Tjabba!

Vid 9.30 åkte jag in till stan för en intervju. Den gick riktigt bra så den 27 september ska jag på inlärning. Det är inte så mycket nytt för mig eftersom jag jobbat på ett hotell i Övik sen december i fjol. Men det är säkert något som är nytt. Det känns väldigt spännande, och jag hoppas det känns lika bra efter första dagen där.

Efter intervjun som tog runt en timme, tog jag en sväng på stan. Jag köpte lite grejer till min makeup väska, mer än så blev det inte. Var på några klädesaffärer för att se om det var något som lockade, men det var inte ett enda plagg som hoppade på mig. Allt hängde så fint på sin plats och allt fick hänga kvar. Jag tror inte jag är i någon shopping period nu. Ingenting lockar, inte ens en tröja som jag spanat på i flera veckor. Det är bra för kontot om inte annat.

Jag vet inte alls vad jag ska göra ikväll. Kanske blir det Ullared på tv:n, om det inte är hockey vill säga. Jaja, ni får ha det så bra tills nästa gång vi hörs!


Söndag 19 september - dag 4

Hej!

Då var dag fyra avklarad, och sista dagen för den här helgen. Nästa gång det är dax för skola är den åttonde oktober. Jag längtar redan till den dagen. Idag har vi fått lära oss intensitetsskugga, mjuk dropp och perfekt mun. Det är mycket klurigare än vad man tror när man ska göra en perfekt mun. Jag ska träna på som bara den för att klara provet den tionde oktober. Så jag hoppas att jag har någon/några läsare som ställer upp på att vara försökspersoner?

Ikväll blir det en lugn kväll som vanligt med lite tv-tittande. Ensam mamma söker står på tapeten, och jag hoppas det är något annat bra på tv ikväll också.

Imorgon ska jag till ett hotell här i Umeå för att prata med chefen över städet. Det verkar som att jag fått en chans att jobba extra där. Men jag ska inte förvänta mig för mycket. Rätt vad det är så är det inte alls som det lät över telefon. Ni får veta imorgon vad vi kom fram till.

Just ja, jag lovade att visa min väska med allt smink, men jag tror att det får vänta till någon annan dag. Jag har varken ork eller lust att packa upp allt ur väskan nu för att fota. Kanske imorgon, vi får se.

Vi hörs imorgon!


Lördag 18 september - dag 3

Hej på er!

Tredje dagen bestog av att vi fick lära oss lägga globskugga, använda en ögonfransböjare och lägga mascara. På förmiddagen använde vi som vanligt svart lockskugga, för att träna. Och på eftermiddagen fick vi för första gången använda oss av skuggor med färg. Det var lättare att få ett snyggt resultat med en färgad skugga. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultaten på min klasskompis Emma. Och det hon gjorde på mig blev också mycket bra. Vi lär oss fort.

Idag fick vi veta att det var 420 sökande till utbildningen. Och jag är en av tio som blev uttagna. Det känns väldigt speciellt att just jag är en av dom 420 sökande.

Imorgon är det fler skuggtekniker som gäller, och även mun. Jag hoppas att vi hinner med bryn också. Det skulle vara jättebra om vi gjorde det, för då kan jag göra en helt komplett makeup. Men vi ser väl vad som hinner göras.

Nu ska jag ta och se om det är något bra på tv. Sen ska jag sova och göra min sista dag på skolan för den här helgen.

Ha en trevlig kväll!

Fredag 17 september - 2 dagen

Nu har jag kommit hem efter ännu en dag på skolan. Dagarna går värkligen sjukt fort, ett tecken på att jag har roligt gissar jag på. Jag verkligen älskar livet på skolan. Det är verkligen jättekul att lära sig allt. Visst, det är ganska svårt att komma ihåg och ta in allt. Men på söndagkväll får jag ledigt i 3 veckor, då har jag nog tid att smälta allt och öva på allt. Och då tar jag även hem min väska, så ni får se vad man får av utbildningen.

Idag har vi gått igenom lockskugga, tunn dropp och suddad dropp. Jag vet att ni kanske inte hänger med på allt jag skriver här, men någon gång längre fram ska jag försöka fota och visa vad allt är. Det är väldigt svårt innan man får till hur man gör på bästa sätt. Men så är det väl med det mesta.

Ikväll kommer några kompisar till Jonas hit. Dom ska ut senare ikväll, så jag kommer nog ha svårt för att sova. Men jag får ge igen imorgon när jag kliver upp vid 07.15.

Jaja, ha en trevlig kväll allesammans. Hörs!

Torsdag 16 september

Dagen som jag väntat på i en månads tid. En av dom bättre dagarna i mitt liv måste jag erkänna. Det var hur roligt som helst. Så spännande när det var dax att kolla i väskorna. Tyvärr tar jag inte hem min väska förän på söndag, så ni får vänta med bilder på innehållet. Alla klasskompisarna verkar hur trevliga som helst. Längtar redan till imorgon.

Idag fick vi lära oss lägga bas, svårare än vad man tror att hitta och blanda rätt färg till hudtonen. Vi fick även lära oss överskugga och fransmarkering. Imorgon väntar en dag med mer spännande grejer.

Ikväll ska vi till Jonas storebror Tobias och kolla hockeyn. Modo mot ? har inte en aning faktiskt, men vi hoppas på vinst (inte för att jag tror att dom lyckas).

Jaja, måste äta middag nu, hörs!

Pirrigt

Jaha, här sitter jag i köket och väntar på att klockan ska bli halv 8 så man kan kolla på tv. Det är nämligen "halv åtta hos mig". Ganska roligt enligt mig, Helge Skog har så roliga kommentarer.

Idag har jag inte gjort så mycket. Hann bara besöka arbetsförmedlingen innan det var dax att åka hem igen. Och blöt om fötterna blev jag, glömde ju ta på mig mina röda stövlar. Världens finaste stövlar faktiskt, tack vare mamma så har jag dom finaste stövlarna på denna planet. Det är jag ganska säker på faktiskt.

Det pirrar i min mage, det slutar aldig. Jag är nervös, inte lite heller. Det kan nog jämföras med när man började mini ettan, eller ettan på gymnasiet. Inte för att jag minns mini ettan så väl, men jag kan gissa hur det kändes. Väldigt spännande och roligt samtidigt som man är nervös över vilka som man ska lära känna och hur dagarna kommer att se ut. Men det kommer säkert bli hur bra som helst, och jag kommer lära mig så mycket nytt som jag kommer ha användning av hela mitt liv. Imorgon börjar första dagen på resten av mitt liv. Ungefär så känns det.

Jag lovar att berätta så mycket jag bara kan imorgon när jag kommer hem.

Onsdag 15 september

Mötet med bovärden har blivit uppskjutet till nästa vecka. Han svarar tydligen inte i telefonen så vi har ingen möjlighet att bestämma tapeter och golvmattor idag.

Det är pissväder här i Umeå och min plan att gå på stan har ändrats lite. Ska åka in till arbetsförmedlingen så sent som möjligt så jag slipper gå runt och strosa i evigheter innan Jonas slutar jobbet. Kanske hinner en sväng på Lagerhaus om jag har tur, annars är det inte hela världen att vänta med det till nästa vecka. Hade tänkt kolla om dom har kakeldekorer, så man slipper dom orangea kakelplattorna i köket.

Nu är det inte så många timmar kvar till skolan börjar. Klockan 10.00 imorgon är det första mötet med alla. Ska bli spännande att få träffa alla, både lärare och klasskompisar. Imorgon ska vi gå igenom schema, produkter, huden, hygien, penselvård, baser och clean beauty 1. Ska bli spännande att se vad dom säger och se vad vi får lära oss.

Vi hörs.


Linda lottar ut en goodibag.

Linda Hallberg bloggar hos veckorevyn. Hon är utbildad makeup artist och hennes blogg är väldigt inspirerande. Just nu lottar hon ut en goodiebag som jag är med och tävlar om. Gå in på hennes blogg så kan du läsa hur du gör för att vara med och tävla, precis som jag.  



blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg

Tisdag 14 september

Nu sitter jag på tåget till Umeå, det kom ca 15 minuter senare än beräknad tid. Jag gillar inte att tåget är sent, då står man är på stationen och väntar i något som känns som en evighet.

Idag efter jobbet gick jag och röstade för första gången i mitt liv. Jag tror att jag gjorde rätt val. Det gynnar förhoppningsvis mig och många andra.

Imorgon vid lunchtid ska jag och Jonas gå till bovärdens kontor och välja nya tapeter till hallen och ny golvmatta till både hallen och köket. Jag tror att det blir en ljus tapet för hallen känns så mörk nu när det är blått. Det ska i alla fall bli spännande att se vad dom har att erbjuda. Ska även fråga om vi kan få våra gula köksluckor målade vita istället, och om våran orangea kakellist målad i vitt också, köket skulle kännas mycket modernare på så vis.

Efter besöket hos bovärden måste jag till arbetsförmedlingen och prata med dom. Känns jobbigt, jag tycker inte att arbetsförmedlingen hjälp mig någonting, det känns bara jobbigare att vara med där. Men lite pengar från dom skulle inte skada.

Jaja, nu vill ni nog inte läsa mer av mina planer, vi hörs.

Val

Har precis läst lite om olika partier på internet. Nu har jag kommit fram till vad jag ska rösta på. Så imorgon efter jobbet ska jag gå till biblioteket och rösta för första gången i mitt liv.

Hos pappa fick jag spaghetti och köttfärssås, så jäkla gott. Det är nog en av mina favoriträtter tror jag.

Jaja, snart är det Ullared på tv. Vi hörs imorgon!

Måndag 13 september

Hej på er!

Nu har jag jobbat färdigt. Det var inte så mycket att göra på jobbet idag. Vid fyra-tiden åker jag upp till Husum med pappa och hans sambo Bodil. Hade tänkt äta middag där och sen vid halv 8 åker jag nog hem till mamma igen. Hoppas dom bjuder på någon god mat.

Imorgon efter jobbet tar jag tåget upp till Umeå igen. Tror jag ska försöka hinna med det som går 14.55, då är jag framme lagom till Jonas slutar jobbet.

Fick ett sms från Lisa för någon timme som om att hon kommit till London, sen skulle hon få vänta någon timme innan flyget till New York skulle lyfta. Hon är troligtvis i luften mellan London och Usa just nu.

Jag börjar bli lite nervös över första skoldagen faktiskt, men det är en positiv nervositet. Jag kan inte fatta att det bara är en jobbdag och en ledig dag innan jag börjar på torsdag. Känns superkul att äntligen få börja. Jag tror att det här har varit den längsta 1½ månaden i mitt liv. Jag hatar att behöva vänta, det tar sån tid om man väntar på något man verkligen vill.

Nu har jag inte så mycket mer att skriva, vi hörs!

I Övik

Då har jag varit i Övik i en timme. Det var fullt med folk på bussen, så jag valde att inte plocka upp datorn. Rätt tråkig bussresa om jag får säga det själv.

Just nu sitter jag och kollar på ensam mamma söker. Inte lika bra som tidigare år, men jag lär följa programmet ändå. Efter ensam mamma söker ska jag se någon film som går på fyran, men just nu kommer jag inte på vad namnet till filmen var.

Imorgon är det jobbet som gäller, sen tror jag att jag åker till pappa i Husum på kvällen för att äta middag.

Nu börjar mammorna igen. Hörs!

Söndag 12 september

Hej!

Här sitter jag och väntar på att tvättiden ska börja. Snart bara 2 timmar kvar. Fram till dess kommer jag nog surfa runt här på internet och se om jag hittar någon intressant sida.

Bussen hem till Övik går 18.05, och då är jag framme ca 19.40. Jag hoppas att min internet inte krånglar som det gjorde igårkväll. Det var väldigt frustrerande!

Vi hörs när jag sitter på bussen! Bye!

Laserdome

Nu är jag hemma efter att ha spelat laserdome. Det var verkligen skitkul, men ganska jobbigt och varmt. Men jobbigast var nog cykelturen hem. Nästan bara uppför, det jobbigaste jag gjort på länge tror jag. Jag blir inte förvånad om jag har träningsverk i benen imorgon.

Imorgon är det tvättning och bussresa hem som står på schemat. Mindre kul båda två, men det är sånt som måste göras ibland. Det jobbigaste är att veta att tåget tar mindre än en timme och bussen tar närmare 2 timmar. Jag tar definitivt med mig datorn på bussen, jag skulle inte klara av att bara sitta rätt upp och ner i 2 timmar. Så datorn kommer vara min räddning.

Ha en trevlig kväll. Hörs!

Lördag 11 september

Hej!

Jag hoppas ni hade en trevlig kväll igår. Här i Umeå såg vi på två filmer och Idol, till det dippade vi grönsaker och åt godis. En riktigt trevlig kväll om jag får säga det själv.

Igår kom Lisa förbi en sväng för att säga hejdå. Eller egentligen ett "vi ses om ett år-hejdå". Men det var ändå tråkigt att behöva säga det. Men hon kommer få ett jätteroligt år där borta i USA, och mitt år kommer nog inte vara så dumt det heller. När min skoltid är slut är det bara ungefär ett halvår kvar tills hon kommer hem, så det går säkert fort.

Idag ska jag, Jonas och ungefär 12 personer till spela laserdome, det ska bli skitkul. Jag ser verkligen fram emot det. Sen ikväll ska vi nog se någon film och ta det lugnt som vanligt.

Jag hoppas ni får en trevlig dag och kväll. Ha det bra!

Fredag 10 september

Hejsan!

Idag har jag varit och hämtat ut ett paket från Ellos, 2 par gardiner och en tröja. Jag får se hur jag gör om jag behåller gardinerna eller skickar tillbaka dom, jag vet inte riktigt om dom passar här i lägenheten än.

När Jonas kom hem från jobbet idag bestämde vi oss för att ta en cykeltur till min skola för att se om jag kommer hitta dit när jag väl börjar. Att hitta dit är säkert inga problem, men det var hur långt som helst. Jag lovar att jag skulle komma till skolan skyblöt av svett. Så jag har bestämt mig för att jag kommer ta bussen till skolan.

Om ett tag ska vi ta en sväng till Ica Maxi. Vi ska inhandla gardinstänger, grönsaker och dipp till kvällens mys, och lite annat välbehövligt. Idol och en film står på listan för kvällens mys.

Vi hörs.


Torsdag 9 september

Hej på er!

Nu sitter jag på tåget på väg hem till Umeå igen. Sköönt! Idag har jag jobbat och packat mina grejer, mer än så har jag inte hunnit idag. Det blir en lugn kväll som vanligt. Se på lite Idol och kanske något annat om det är något bra på tv.

Nu är det bara en vecka kvar till skolan börjar. Ska bli intressant att se vilka som kommer bli mina klasskompisar och hur dagarna på skolan kommer att se ut. Jag längtar! Jag kan nog lova redan nu att jag kommer älska varje dag jag tillbringar i skolan. Jag kommer lära mig massvis.

Vi hörs!

Onsdag 8 september

Idag är det jobbet som tagit upp största delen av min dag. Slutade runt 13.45, sen gick jag till arbetsförmedlingen och berättade att jag flyttat till Umeå. Jag strosade på stan en stund innan jag och mamma tog oss till vårdcentralen för att kolla om jag har fått halsfluss. Dom hittade inga bakterier i halsen, så jag är frisk. 

Snart blir det middag, kyckling med ris och någon sås. När jag ätit kommer Sara hit en sväng för att kika på den lilla kissen som vi har här. Det blir trevligt med en liten pratstund. När klockan slår 20.00 är det Idol som gäller för min del. 

Där har ni min dag i korthet. Hörs! 


På tåget

Sitter för tillfället på tåget mot Övik. Det lever om och skakar som bara den, blir lite nervös. Men förhoppningsvis kommer jag hem helskinnad.

Efter jobbet imorgon tänkte jag ta en snabbsväng förbi arbetsförmedlingen, och eventuellt biblioteket för att förtidsrösta. Får se hur det blir med den saken. Annars åker jag hem till mamma, Sara ska komma förbi och umgås lite. Hon vill ju se lillkissen Astrid förstår jag.

Nu tror jag inte att jag har så mycket mer på hjärtat. Ha en bra kväll!

Följ mig med bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin

Tisdag 7 september

Här sitter jag helt själv i våran lägenhet på Ålidhem. Jonas jobbar och våra två inneboende (min kusin och hans kompis) är på universitetet. Jag har kollat runt på internets alla sidor, okej kanske inte alla men det känns som det i alla fall. Det är fint väder ute, men jag känner inte till området så bra så jag tror inte jag vågar mig på en promenad. Hade jag haft en vän att promenera med hade det känts mycket bättre. Sitter och funderar på vad man ska hitta på istället, men jag kommer inte på någonting alls.

Ikväll 18.37 tar jag tåget till Övik. När jag kommer hem ska jag sätta mig direkt vid tvn för att se första avsnittet på idol. Tar nog med mig datorn på tåget så jag har något att göra den där timmen som det tar för tåget att komma fram.

Vi hörs senare.

Välkommen!

Hej!

Nu ska vi se hur jag ska lyckas med det här. Jag är inte den bästa på att skriva och uttrycka mig, men jag ska göra mitt bästa.

Jag måste passa på att tacka min väl Lisa som har hjälp mig att få min blogg så snygg som den är! Lisa åker till USA om en vecka, det känns riktigt tråkigt att hon ska åka nu när vi blivit så pass bra vänner, men samtidigt är jag jätteglad för hennes skull. Hon kommer få ett helt underbart år där borta.

Imorgon åker jag ner till Övik igen för att jobba onsdag - tordag på statt, sen åker jag hem igen på torsdag kväll. Tacka vet jag tåget! Det ska ta max 55 minuter att ta sig från Umeå till Övik.

Nu ska jag se på Ullared som går på kanal 5 klockan 20.00.

Ha det bäst!


RSS 2.0