Dag 7, Gotland

Jag har tyvärr inga bilder från den sjätte dagen på Gotland. Det borde betyda att vi inte gjorde så mycket speciellt. Jag har för mig att det var en lugn dag med inte så jättemånga knop. Här kommer i alla fall ett gäng bilder från sjunde dagen, som vi tillbringade på Fårö.


Här har vi precis kommit fram till Fårö kyrka.


Ingrid och Ingmar Bergmans grav på Fårö



Vi kikade på raukarna


Efter en tur på Fårö tog jag, Jonas och Elin oss en cykeltur ner på stan.




Himlen var helt fantastisk!

Tisdag 23 augusti

Jag hade tänkt lägga upp fler bilder från Gotland nu, men det verkar som att internet inte riktigt är på min sida. Det tar evigheter att ladda upp en bild. Så jag får vänta med att göra fler inlägg om Gotland tills jag kommer tillbaka till Umeå.

Skolan går bra i alla fall. Jag lär mig mer och mer för varje dag jag är här. När jag kommer hem ska jag börja på nya kurser, och sen åker jag tillbaka till Sundsvall i oktober, och sen i november igen. Det bli ganska tätt med skola, men samtidigt är det skönt. Då har jag bara en träff kvar efter nyår. Och sen har jag praktik. Nu funderar jag på att gå och lägga mig. Har blivit ganska sent dom två senaste dagarna.


Söndag 21 Augusti - Sundsvall

Hej på er!

Nu är jag i Sundsvall. Tanken var att jag skulle åka ner med Jonas pappa som tillbringar veckan på rygginstitutet. Men eftersom både Sune och Eva har varit i Västerås för att Elin ska flytta så skulle dom komma hem så sent. Och eftersom hotellets reception stänget 22.00 så valde jag att ta bussen. Bussen gick från Öviks busstation 17.45, och var framme i Sundsvall 20.00. Sen tog jag bussen hit till hotellet. Så vid ca 20.40 hade jag fått min rumsnyckel och installerat mig på hotellet. Det är lite dumt att det bara finns 3 eluttag här på rummet. Eftersom frukosten kostar 50:-/dag så väljer jag att ta med mig yoghurt, müsli och mackor i en elektrisk kylbag. Och det innebär att den behöver ett uttag, det är en sänglampa på rummet, så den behöver ett uttag. Då finns det bara ett uttag kvar, och jag har tre saker som behöver el. En dator, en hårddisk och en mobilladdare. Mobilladdaren kan jag använda i natt, men jag måste ta mig under sängen för att få tag på strömmen. Datorn och hårddisken måste användas samtidigt. Det innebär att jag måste ta mig under sängen (igen) för att koppla ur lampan och sticka i både datorn och hårddiskens elkabel. Okej, det är inte världens problem, men det hade varit mycket lättare om dom hade haft minst 2 uttag till. Nästa gång tror jag faktiskt att jag ska ta med mig en skarvdosa, då vet jag att jag har eluttag så att det räcker och blir över. Och jag slipper krypa på golvet för att byta ut kablarna.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa igenom första kursen lite snabbt för att repetera inför morgondagens lektion.


Dag 5, Gotland

Den femte dagen var den största och viktigaste dagen av alla dagar på Gotland. Det var nämligen dagen då pappa och Bodil gifte sig.
Min dag började med att jag åkte till deras stuga för att sminka Bodil. Sen åkte jag tillbaka till vårt boende så att jag själv kunde göra mig iordning.


Nygifta


Pappa och farmor

Jag, pappa och Elin

Bodil med sina barn Beate, Robin och Rasmus


Robin och Elin

Robin och Danielle

Johan och Beate


Den enkla, men väldigt goda tårtan


Valsen

Vi fick fina presentaskar som innehöll "love hearts" godis

Dag 4, Gotland

Okej. Nu ska vi se om jag lyckas fortsätta mina blogginlägg om Gotland. Är det förresten någon som läser?

Den fjärde dagen på Gotland var den 7/7. Dagen började med att vi klev upp runt 9.30-tiden. För vid 10.30 skulle vi befinna oss i stan. Det var nämligen en stor dag för mig. Min första tatuering skulle placeras på min kropp. Motivet har jag alltid vetat att jag velat ha. Men placeringen var ännu halvt oklar. Men när jag väl var hos tatueraren visste jag att jag ville ha den på ringfingret, mellan fingrarna. Men jag fick besked om att den troligtvis skulle flyta ut och inte alls bli så fin som jag vill ha den. Så jag tänkte snabbt om och valde handleden. Det var egentligen det stället jag alltid tänk att jag skulle ha ett litet hjärna.
Nu är det inte världens bästa bild, men där har ni beviset. Ett väldigt litet hjärta, men det passar mig alldeles utmärkt.

När tatueringen var klar, ville Jonas, Elin och Eva åka till Terranova badet. Så jag hängde med, men eftersom jag nyss tatuerat mig fick jag varken vara i solen eller bada.

Konster utfördes och jag agerade fotograf. Eva, Jonas, Elin.

Efter badet åkte jag och Jonas till stugan som pappa och Bodil hyrde, för farmor ville bjuda på smörgåstårta eftersom hon fyllt år. Den var väldigt god.

Kvällen tillbringade vi på stan och i Botaniska trädgården.

Botaniska.


Vi gick på Fiskargränd där det finns enormt mycket fina rosor.



Himlen var väldigt vacker den här kvällen.

Dag 3, Gotland

Den tredje dagen gjorde vi nog inte något speciellt, för det finns inga bilder från dagen. Endast några få bilder från middagen med farmor, Olivia, Peter och Conny. Och även min familj.


Pappa, Robin, Elin och farmor


Peter, Olivia och Bodil


Dag 2, Gotland

På tisdagen minns jag inte heller så bra vad vi gjorde. Men genom att titta på bilderna så gissar jag att vi var på stan och kikade lite.


Asta och Eva


Vi såg lite kändisar. Lasse Åberg, Peter Magnusson, Alex Schulman, Robert Aschberg. Tjejen som sitter där har jag inte en aning om vem det är.


Dag 1, Gotland

Hej!

Nu var det väldigt länge sen jag skrev något här i bloggen. Jag ska gå igenom med text och bild vad jag gjorde på mina fyra veckor med ledighet. Fast dom mest intressanta veckorna är dom två första. Jag ska börjar lite smått nu.

Den 3 juli åkte vi ner till Gotland, det var jag, Jonas, Jonas mamma, och hans mormor som åkte. Vi åkte tidigt på söndagmorgon, redan vid 02.30, tror jag att det var. Vi tog ett stopp i Gävlebro, och sedan åkte vi vidare. När vi kom till Stockholm så virrade vi runt där i minst en timme. Dom höll nämligen på att bygga om, och vi råkade visst ta fel väg. Så efter ett tags snurrande i centrum stannade vi till på Centralstationen för att få tag på att karta, för gps:en var inte att lita på. Hon tjatade om att vi skulle åka över en bro som var avstängd. Så med kartan i handen lyckades jag och Jonas mamma guida oss ut genom Stockholm, och med en väldigt duktig chaufför gjorde det inte saker sämre!

Jag tror att vi kom fram till Gotland vid 16.30, om jag inte minns helt galet fel. Vi blev bjudna på mat av Jonas mammas syster och hennes man, Karin och Ulf, och vid 22-tiden kände vi att vi var tvungna att gå och lägga oss, för natten innan innehöll inte många timmar sömn.

Jag minns inte så jättebra vad vi gjorde alla dagar. Jag tror inte vi gjorde så mycket första dagen, eventuellt en sväng på stan. Det kan hända att det var denna dag som jag köpte en ny favoritklänning.
 
En svart tub-klänning med blåa och vita blommor.

På kvällen bjöds det på surströmming och sill med potatis. Jag, Jonas och Jonas syrra Elin höll oss till sillen.

Jonas mamma Eva, Ulf och Karin. Vi bodde hos Ulf och Karin som har hus på Gotland.

Efter middagen tog vi oss ner på stan för att lyssna på när självaste statsministern Fredrik Reinfeldt höll tal. Det var politikerveckan nere på Gotland, så det var väldigt mycket folk på Gotland den här veckan.




Det finns väldigt mycket vackra rosor i hela stan.

Freddan


Efter att vi lyssnat på Fredrik så tog vi oss till gamla fängelset för att bara sitta och titta på folk och prata, jag var såklart tvungen att testa min panoramafunktion. Från vänster har vi Elin, mormor Asta, Eva, Karin, Ulf och Jonas.

Det var allt från måndag den 4 juli.

RSS 2.0