Lördag 30 april - dagarna i Uppsala och kvällens festligheter

Hej!

Nu var det länge sen sist. I måndags åkte vi till Uppsala, jag, Elin, mamma och Anders. På vägen till Uppsala satt vi i bilkö i säkert 1½ timme. Det var påsktrafiken som var i farten. Vi var framme i Uppsala vid 22.30 tror jag, vi handlade frukost och sen åkte vi hem till Anders. Vi gick och la oss när vi bäddat och ätit en nattmacka.

På tisdag klev vi upp vid 9-tiden. Vi åt frukost och gjorde oss klara för en dag på stan. Vid 11 tog vi bussen och sen var vi kvar på stan till 16.30, då åkte vi vidare till ett köpcentrum där vi gick runt i 2 timme kanske. Vidare till Ikea och skopunkten. På Ikea tog vi en fika och skyndade oss att kolla på det vi skulle titta på innan det var dax för dom att stänga. Vi åkte till affären och köpte mat för att grilla. Vi grillade kött, majs, svamp, paprika och lök. Vi åt inte middag förän vid 23-tiden tror jag.

I onsdags satt vi mest på baksidan av huset i solen. Vi tog en promenad ner till affären för att köpa en glass. Årets första glass blev det för mig. På kvällen åt vi plockmat. Bland annat lufttorkad skinka, små kycklingvingar, sallad, oliver, med mera. Mycket gott var det! Efter middagen tog vi en runda plump innan det var dax att sova igen.

I torsdag klev vi upp vid 7.15 för att hinna med tåget som skulle gå 9.07. Tåget var i tid och där satt jag och Elin på väg hem igen. Nästa gång ska vi nog stanna några dagar till, för vi hann inte riktigt vara där känns det som. När tåget var i Söderhamn fick vi höra att ett godståg som stog på spåret fått fel på sitt lok, så vi fick stå och vänta i 45 minuter innan tåget kunde rulla vidare. Vi fick en ersättningsbuss från Sundsvall eftersom vi inte hann med bussen vi skulle åkt med egentligen. Chauffören måste ha kört väldigt fort, för jag var i Umeå samma tid som jag skulle varit här om vi hunnit med den riktiga bussen.

Det blev inte så mycket shopping för mig i Uppsala. En tröja, en kjol och två leggings. Väldigt lite, men väldigt bra köp, så jag är nöjd.

I går pluggade jag mest hela dagen och idag kommer några av Jonas kompisar hit. Vi ska fira Valborg med fest och utgång. Det blir förhoppningsvis en trevlig kväll med grillat och partyspel.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Söndag 24 april - helgens händelser

Hej!

Jag har varit dålig på att skriva dessa dagar pga bra väder och andra sysslor.
I fredags klev vi upp vid 9, efter frukosten satt vi oss ute i solen en stund innan Jonas skjutsade hem mig till mamma. Jag var och hälsade på Sara en sväng för hon fyllde år i torsdags. Hon bjöd på en god smörgåstårta och gott fika. När jag kom hem till mamma igen fixade jag till mig lite inför en kväll med Sara, Marie och grillning. Vi grillade spett och det blev riktigt gott!

I lördags åkte jag och Elin in till stan för att träffa pappa och sen följa med till Husum för att grilla och bada i badtunnan. Och sent på kvällen spelade vi lite poker, jag blev två båda gångerna som vi spelade.

Idag har jag inte hunnit göra så mycket. Åkte hem till mamma igen vid 12, och sen dess har jag suttit ute. Nu håller jag på packa min väska igen för ikväll åker jag till Bergom för att sova där och imorgon blir jag hämtat där och sen bär det av till Uppsala.

Jag kommer knappt blogga något i veckan för vi kommer säkert ha mycket annat för oss. Vi ska shoppa och säkert promenera lite så jag och Elin får se lite av området där Anders bor.

Dax att fortsätta packa. Ha det bra tills vi hörs igen!

Torsdag 21 april - Sara 22, och Övik!

Hej!

Jag tänkte börja med att säga grattis till min kära vän Sara som fyller 22 idag! GRATTIS!

Idag vaknade jag 7.30, katterna sprang som dårar i lägenheten. Jag klev upp, åt frukost och packade min väska. Jag gissar på att jag packat med mig mer kläder och grejer än vad som kommer användas, så är det alltid. Jag hann kolla datorn en stund innan jag hoppade in i duschen, och sen var Jonas hemma. Han slutade 11.30 idag tror jag. Så det var skönt att få komma iväg mot Övik så pass tidigt. Jag tror vi var i Övik vid 14.15, för vi stannade för att äta lunch och handla innan vi åkte hem till Jonas föräldrar.

Nu förbereder vi inför middagen som blir grillad kyckling.

Onsdag 20 april - jobb, noppa bryn och packning

Hej!

Idag har jag jobbat, 8-12.30. Efter att jag slutat så hjälpte jag en av mina kollegor att noppa ögonbrynen. Hon verkade nöjd, så det var ju kul att höra.

Imorgon ska jag packa min väska för att vara borta i en vecka. Övik torsdag - måndag, Uppsala måndag - torsdag. Så fort Jonas kommer hem från jobbet så åker vi mot Övik. Jonas tror att han kommer sluta vid lunchtid, så jag hoppas att det blir så.

Nu ska jag fortsätta titta på efterlyst. Ha en trevlig kväll!

Måndag 18 april - söndagen och jobb.

Hej!

Igår började jag dagen med att plugga innan övriga i familjen klev upp för att äta en familjefrukost. Jag tycker det är så mysigt att äta hela familjen tillsammans, det gjorde vi ofta när jag var yngre. Efter frukosten tog jag, Sara, mamma och Anders en promenad runt båda sjöarna. Jag tror det tog ca 1½ timme, det var riktigt skönt, men ibland blåste det lite kallt. Efter promenaden tog jag det lugnt fram till middagen som blev grillat. Och efter middagen åkte jag och Jonas hem till Umeå, i var sin bil. Jonas bror behövde nämligen en egen bil idag, jag tror att han skulle söka jobb.

Idag vaknade jag av ett sms 8.45, det var min chef som undrade om jag ville komma in och jobba några timmar. Jag tror jag var på jobbet 10.15 - 15.45.

Imorgon ska jag också jobba, jag ska inte städa rum, utan putsa så många fönster jag hinner. Efter jobbet måste jag ta en sväng på stan och sen ska jag hem och plugga.

Nu ska jag fortsätta titta på en unge i minuten.

Lördag 16 april - Shopping och årets första gubbar!

Hej!

Igår kom jag till Övik vid 00.30. Jag gick och la mig nästan direkt när jag kom hem. Men det var väldigt svårt att sova i natt, dels för att jag är van att sova bredvid Jonas (han är hos sina föräldrar i Bergon), och dels för att Astrid (mammas katt) har skrikit hela natten. Jag vaknade vid 8.30 och kunde inte somna om igen. Så jag klev upp och pluggade i en och en halv timme innan mamma och Anders klev upp och vi åt frukost. Sen fixade jag mig för en dag på stan med Sara. Jag fyndade mycket idag. En klänning som blir perfekt i sommar och lite underkläder, alltid bra med nya underkläder, men kanske inte alltid så kul att prova och köpa.

När jag kom hem efter stan åt jag jordgubbarna som jag köpte för 15 kronor. Väldigt billigt jämfört med vad dom brukar kunna kosta. Det var kanske inte dom godaste jag ätit, men dom får helt klart godkänt! Jag pluggade lite innan vi åkte för att hälsa på mormor en stund, och efter bestöket bar det hem för att grilla.

Nu sitter jag, mamma och Anders och spelar manhattan, jag måste få skryta lite och säga att jag vann med 15 poäng första omgången.

Fredag 15 april - Jobb och Jeff Dunham!

Hej!

Här sitter jag med nymålade naglar och väntar på att klockan ska närma sig 17.45, för då är det dax att klä på sig ytterkläderna och åka till Eastern palace för att äta en god thai (tror jag) buffé till middag. Efter middagen åker vi till Umeå arena för att se på Jeff Dunham, och efter det bär det av till Övik!

Jobbet idag gick bra, men det är väldigt stressigt. Man ska hinna 21 rum på 6 timmar, väldigt mycket med andra ord. Men som sagt, det gick bra. Det ska bli skönt att få vara ledig i minst 2 dagar innan det kanske är dax för jobb på måndag igen. Men det får jag inte veta förän på söndagkväll.

Dax att packa det sista innan vi ska åka. Ha en trevlig kväll!


Torsdag 14 april - jobb och helgens planer

Hej!

Både igår och idag har jag jobbat, 6 timmar båda dagarna. Det är skönt att få massor av timmar nu, det behövs alltid pengar för att livet ska rulla runt "normalt". När jag kommer hem på dagarna så kollar jag datorn innan jag sätter mig ner för att pluggar, mat ska också lagas.

Imorgon ska jag också jobba, efter jobbet ska jag hem för att fixa mig och packa innan jag och Jonas ska på Eastern Palace för att äta middag innan vi ska iväg till Umeå arena för att se när Jeff Dunham underhåller oss. Och eftersom sommardäcken på bilen måste på imorgon så åker vi direkt till Övik efter underhållningen. Så jag gissar på att vi är i Övik vid 00.30-01.00.

På lördag ska jag på stan med Sara, om det inte blir någon ändring. Men jag hoppas att inget ändras, för det var längesen vi träffades för att ta en svängom i Öviks centrum.

Ha en trevlig kväll!

Tisdag 12 april - jobb och plugg

Idag har jag jobbat. När jag kom hem från jobbet satt jag mig vid datorn för att plugga lite. Gjorde klart ett kapitel, men sista uppgiften gick inte så bra, så motivationen att fortsätta tog slut. Till middag blev det potatis och karré, gott var det!

Imorgon är det jobb som gäller också. Och när jag kommer hem ska jag i vanlig ordning plugga. Nu ska jag se såld på hus. Det är kul att se lite olika bostäder i utlandet.


Måndag 11 april - promenad och en inbjudan till bröllop!

Hej!

Det gick bättre på jobbet igår. Inget strul, men dagen var ganska dryg ändå. Gästerna behöver inte checka ut förän 18.00, så har man otur så checkar alla ut sent. Jag jobbade 11-16. När man börjar så sent så känns dagen ändå väldigt lång, speciellt när man är van att sluta vid 14-tiden.

Idag vaknade jag vid 9, väldigt skönt! Efter frukosten satte jag mig framför datorn en stund. Och när posten kom såg jag att jag blivit bjuden på min fasters bröllop i juli. Så det blir väldigt trevligt att få åka till Värmland några dagar i sommar. Först Gotland en vecka och sen direkt till Värmland. Det var längesen jag var i Värmland för att hälsa på farfar mfl som bor där. Så jag längtar verkligen! Dagen fortsatte med en promenad i det sköna vädret, med mamma i telefonen. När jag kom in igen tog jag tag i att plugga en stund. Var lite orolig i början att jag skulle tycka att det är tråkigt att plugga igen, men det går faktiskt bra. Det är intressant och det känns som jag lär mig något nytt varje dag.

Jag måste försöka göra om min blogg lite, den känns ganska tråkig nu när jag haft den några månader. Vi får se om jag lyckas fixa något någon dag framöver.

Lördag 9 april - strul på jobbet

Hej!

Igår gjorde jag inte så mycket. Läste ett kapitel på första kursen, det gick bra och var intressant. Vid 18-tiden kom Jonas syskon Elin och Tobias hit för att äta taco. Det var riktigt gott som vanligt. Efter middagen satte vi oss framför tvn för att se Modo-Södertälje. Det var en spännande match och det var skönt att se att Modo vann den avgörande kvalseriematchen med 2-0, och kommer få fortsätta spela i elitserien nästa år.

Idag klev jag upp 7.30, åt frukost och sen åkte jag till jobbet. Jobbade 9-16.30 idag. Hade slutat runt 14.00 om det inte hade varit så mycket strul som det var idag. Det var tänkt att en tjej skulle jobba idag, men hon visste inte ens om det. Så vid 14.30 kom det in en annan vänlig själ som så snällt ställde upp på att hjälpa oss med dom 21 rummen som var kvar. Vi var fyra stycken som hjälptes åt med rummen, så efter två timmar var nästan alla rum klara.

Jag och Jonas ska snart sätta oss i soffan och se en film och mysa. Ha en trevlig kväll!

Torsdag 7 april - jobb och böcker till utbildningen

Hej!

Igår gjorde jag inte så mycket mer än att jobba några timmar, samma sak idag. När jag kom hem såg jag att jag fått ett paket. Så efter middagen tog jag en promenad till affären för att hämta mitt 7.1 kg tunga paket. Det var jobbigt att bära en kartong på 7 kg hela vägen hem. Det är visserligen inte så långt till posten, men vägen hem var väldigt lång när man måste bära tunga, otympliga saker. I paketet låg större delen av böckerna som jag kommer behöva under utbildningens gång. Jag längtar redan nu till på måndag då det är dax att börja. Men har jag supertråkigt imorgon kanske jag tjuvstartar lite.

Imorgon ska vi heja på Modo och hoppas att dom vinner, så dom får vara kvar i elitserien och slipper allsvenskan. Så håll era tummar imorgon!

Tisdag 5 april - jobb

Hej!

Idag har jag jobbat. Det gick bra och det kändes skönt att äntligen få jobba igen. Jag ska jobba imorgon, på lördag och söndag också. Så det blir skönt att få göra något den här veckan i alla fall.

Efter middagen hämtade vi Jonas bror Tobias på flygplatsen efter att han har varit i USA hos Lisa i 10 dagar. Jag skulle väldigt gärna åka dit och träffa henne, men tyvärr kommer jag nog inte ha råd och tid till det. Men halva hennes tid har gått nu, och jag tycker att dessa sex månader har gått väldigt fort, så jag hoppas att resterande sex månader går minst lika fort. För jag saknar verkligen att ha henne här i Sverige. Sommaren 2010 var verkligen hur bra och rolig som helst. Så jag längtar verkligen efter att få träffa henne igen!

Ha en trevlig kväll!

Måndag 4 april - helgen i korta drag.

Hej!

Helgen har varit bra här i Umeå. I fredags kom Jonas föräldrar och en av hans kusiner hit för att umgås med oss hela helgen. Vi började med att äta taco, sen såg vi på talang och fikade till det, och efter talang satte vi oss ner för att spela en omgång chicago.

På lördag spelade vi lite tv-spel innan vi åkte till media markt för att kika på lite grejer. Jonas köpte en ny hårtrimmer och en ny bläckpatron till skrivaren. Vi åkte vidare till Jula i hopp om att hitta en elektrisk kylbag, och vi hittade direkt det vi var ute efter. En 18 liters väska som man kan koppla till cigarett tändaren i bilen, vi köpte även en adapter så man kan koppla in den i ett vanligt vägguttag. En perfekt pryl att ha nu när jag kommer bo på hotell lite nu och då, så jag kan ha mina matlådor i den och kanske några middagar. När vi handlat allt vi behövde åkte vi hem för att spela lite mer tv-spel och sen var det dax för grillning på balkongen. Vi grillade fläskfilé och majs. Riktigt gott var det. Vi spelade lite plump och tog det lugnt och till efterrätt blev det päronhalvor med after eight i ugn.

På söndag sov vi till halv 11, vi spelade lite tv-spel och sen såg vi en film, the tourist, tror jag att den hette. Väldigt bra faktsikt. Till middag blev det spaghetti och köttfärssås och efter middagen åkte alla hem. Det blev en lugn kväll för mig och Jonas.

Idag har jag inte gjort någonting alls. Men imorgon och på onsdag kommer jag äntligen att få jobba igen. Sist jag jobbade var förra måndagen tror jag, så jag börjar bli lite less på att bara vara hemma.

Fredag 1 april - webbmöte och god efterrätt

Hej!

Idag klev jag upp 8.30, för 9.00 var det dax för ett webbmöte med skolan. På mötet gick vi igenom nästan precis allt som jag redan visste genom informationen jag fått skickad till mig tidigare. Efter mötet tog jag tag i städning av lägenheten. Så nu är det rent och snyggt här. När Jonas slutade jobbet åkte vi direkt till affären för att köpa grejer till kvällens middag som är tacos. Vi ska väl snart börja med middagen för våra gäster borde vara här inom en timme. Och till efterrätt ska vi bjuda på päronhalvor med en after eight på, och sen in i ugnen en stund så chokladen smälter. Det är så gott!

Ha en trevlig helg!


RSS 2.0