Torsdag 31 mars - dumlekakor

Hej!

Vad tiden går snabbt, imorgon är vi inne på fjärde månaden. Om det fortsätter i den här takten så är det väl snart höst igen. Men jag hoppas att sommaren blir lång och varm!

Idag vaknade jag 7.30, låg kvar i sängen 20 minuter i hopp om att jag skulle somna om, men det gjorde jag inte. Efter frukosten satte jag mig framför datorn en stund, jag ringde ett samtal och tackade nej till en dag med provjobb. Jag har tagit en promenad till affären för att köpa grejer för att baka. Jag har bakat dumlekakor, det är så gott, men jag bakade dom mest för att ha något att bjuda på när Jonas familj kommer hit imorgon och stannar över helgen. Det verkar lugnt på jobbfronten den här helgen, och veckan som varit. Så på lördag ska vi troligtvis till Media markt för att se om vi hittar någon bra-att-ha-grej. Tror vi ska bowla på lördag också, det är ju alltid trevligt att göra något som man inte gör så ofta.

Imorgon ska jag ha ett webbmöte med skolan, sen ska jag städa lägenheten och sen får vi se vad mer jag hinner med.

Onsdag 30 mars

Hej!

Idag har jag inte gjort någonting speciellt. Så jag har inte så mycket att berätta. Åt friterad kyckling med ris och bea till middag.

Tisdag 29 mars - slapp dag med en skön promenad

Hej!

Idag vaknade jag 8.30, jag klev upp och åt frukost i vanlig ordning. Idag har jag bara slappat, men även tagit en kort promenad i den sköna vädret, men det blåste lite kyligt ibland. Jag har skickat in papper till csn för att få studiebidrag, så jag hoppas det går fort för dom att besluta så jag får in pengarna så fort som möjligt, så jag har råd med böckerna jag ska köpa.

Måndag 28 mars - jobb och schema för studierna

Hej!

Idag har jag jobbat, 8-15. När jag kom hem ringde jag till en av dom ansvariga för utbildningen för att få hjälp med mitt schema. Jag måste göra ett schema för att skolan ska veta på ett ungefär hur min studietid kommer se ut, det är även för min skull så jag ser när jag ska vara klar med vad. Och efter lite hjälp blev schemat mycket bra tycker jag. 11/4 ska jag börja med första kursen, men jag får såklart tjuvstarta om jag vill. Men först måste jag få hem alla böcker jag som behöver för att kunna börja med plugget.

Kvällen kommer spenderas framför datorn för att se Modo-Rögle och sen vid 21 ska jag se en unge i minuten.


Söndag 27 mars - vad som hänt i helgen

Hej!

I fredags åkte vi ner till Övik. När jag kom till mamma så åt vi taco och fikade morotskaka. När jag ätit klart fixade jag mig för att sen gå till Sara och börja förfesta. Vi valde sen att åka vidare till Jonas syrra där Jonas och hans kompisar höll till inför en kväll ute på stan. Kvällen slutade dock väldigt tvärt för det var väldigt mycket folk på Harrys, så vi kände inte för att stå i kö, och på O'learys hade vi inte roligt.

I lördags började vi med att sjunga för min syster Elin för hon fyllde 19. Av mig och mamma fick hon ett clip on-set med löshår, som hon länge velat ha, och som hon tänker ha på studenten. Vi åkte till stan en sväng för att titta på en utställning med tavlor där en av utställarna var mammas kompis. Det var många fina tavlor som jag skulle kunna tänka mig att köpa, men med tanke på priserna hoppar jag över det. Efter stan åkte jag till Bergom och kvällen var väldigt lugn. Till middag blev det grillpremiär, mycket gott!

Idag har vi inte heller gjort så mycket, spelat lite kort och bara tagit det lugnt. Åkte hem vid 18-tiden och nu väntar jag på att big brother ska börja, sen är det dax att hoppa i säng och vila upp sig inför en jobbdag imorgon.

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Fredag 25 mars - packning inför en helg i Övik

Idag har jag inte gjort så mycket. Har packat min väska inför en helg i Övik. Åker om 15-20 minuter. Helgen kommer bli lugn tror jag, syrran fyller år imorgon så det kommer middagsgäster till mamma ikväll. Nu ska jag packa in katterna i sina burar och fylla en påse med mat, så dom har något att äta i helgen.

Vi hörs!

Torsdag 24 mars - god middag!

Hej!

Idag har jag inte gjort så mycket. Klev upp vid 9-tiden, åt frukost och sen har jag läst igenom lite information om utbildningen. Jag är taggad på att börja läsa nu, men först måste jag göra en studieplanering och köpa hem massor av böcker. Jag har även vattnat blommorna, katterna tycker det är roligt när jag vattnar blommorna för dom följer efter mig till varje rum och varje gång jag fyller vattenkannan. När Jonas kom hem gick vi till tvättstugan och fyllde tre maskiner, och när vi kom upp till lägenheten igen fixade vi fram vår middag som bestod av parmaskinka, sparris, sallad, marinerade vitlöksklyftor och vitlöksbröd. Riktigt gott är det! Hade velat ta en promenad idag, men det blåste så jäkla mycket, så det lockade inte. Jag hoppas på bättre väder imorgon.
Kvällen blir lugn som vanligt, ska se om det är något bra på tv, annars sitter jag nog framför datorn.

Onsdag 23 mars - lugn dag med inslag av sysslor

Hej på er!

Idag har jag varit ledig. Vaknade vid 8.45, klev upp, hoppade in i duschen och sen åt jag frukost. Efter frukosten tog jag fram dammsugaren, det blir ganska skitit av att ha katter. Dom leker med löv från blommor, hallmattan är aldrig på sin plats för den är tydligen rolig att leka med. Så fort dom hittar en liten sten ska dom leka med den, så dom stökar ner ganska mycket ibland. Efter en stund framför datorn åkte jag iväg för att köpa en present till min syster som fyller 19 på lördag. Jag tror och hoppas att hon blir glad och nöjd över det hon får. Och efter det åkte jag till djurmagasinet för att köpa mer kattsand. Mer än så har jag inte gjort idag. Resten av kvällen kommer också vara lugn, blir lite tvtittade.

Det har snöat lite här idag, det känns verkligen helt fel! Jag vill ha vår och sommar nu.

Ha en trevlig kväll.

Tisdag 22 mars - vårväder och jobb.

Hejsan!

Igår gjorde jag inte mycket. Dagen var seg och ganska lång. Jag tog en kort promenad efter middagen och sen såg jag top model och en unge i minuten.

Idag åkte vårjackan och vårskorna fram. Det är riktigt skönt att få ta fram lättare kläder, nu hoppas jag att det här vädret kommer hålla i sig. Jag har jobbat idag, 8-13 blev det. Skönt med korta dagar, men samtidigt hade jag gärna jobba någon timme till för pengarnas skull. Ikväll blir det en lugn kväll. Jonas ska till en kompis för att titta på hockeyn, så jag ska kolla på tv.

Man kan tydligen gå in på skatteverkets hemsida för att se om man får tillbaka något på skatten eller måste betala tillbaka, så nu ska jag in och kika.

Vi hörs!

Söndag 20 mars - jobb, promenad och handling

Hej på er!

Filmen i fredags var bra, The Adjustment Bureau hette den. Jag är så dålig på att komma ihåg vad filmer heter, men där har ni namnet på den. Det är en sci-fi, romantik.

Igår jobbade jag hela dagen, 9-14.30 tror jag att det blev. Och när jag kom hem lagade vi pasta carbonara, det är så gott! När klockan var runt 18 såg vi på två filmer, 127 timmar och The next three days. Båda två var helt okej.

Idag har jag också jobbat. 9-14, skönt att få komma hem i lagom tid. Bussen gick inte förän 14.20, så jag valde att ta en promenad upp till sjukhuset som tog ca 20-25 minuter. Jag fick vänta i några minuter innan bussen kom till sjukhuset, men det är bättre att ta en promenad och vänta några minuter istället för att vänta 20 minuter.

Snart ska vi göra mat. Tror det blir hamburgare och strips till middag och senare ikväll ska vi iväg och handla inför veckans middagar.

Fredag 18 mars - jobb, bio och utbildning

Hej!

Igår och idag har jag jobbat, 8-15 har det blivit båda dagarna. Jag jobbar även imorgon och på söndag. Jag hoppas det inte blir så långa dagar, för det känns verkligen när man jobbar helg, även fast det kan bli kortare dagar.

Nu har jag fått antagningsbesked från utbildningen jag ska gå. 4 april börjar jag. Jag vet inte om jag vill skriva här redan nu vad det är för utbildning, men om det är någon som är nyfiken får ni fråga privat.

Ikväll är det bio som gäller. Nu kan jag inte namnet på filmen, men jag tror att det är en action/romantik. Jag hoppas och tror att den är bra.

Ha en trevlig fredagkväll!

Onsdag 16 mars

Här händer det inte så mycket. Igår städade vi när Jonas kom hem från jobbet. Och sen gjorde vi lax och potatis till middag. Idag vaknade jag 9.15 och kände att jag fått nackspärr, åt frukost och sen har jag inte gjort någonting alls. Resten av veckan ska jag jobba, så då slipper jag vara hemma och ha tråkigt. Jag hoppas min nackspärr går över till imorgon så det går lättare att jobba.

Måndag 14 mars - allt sen sist

Oj, nu var det många dagar sen sist. Jag ska berätta lite snabbt vad som hänt dessa dagar, jag har haft ganska fullt upp så jag har inte riktigt hunnit med att blogga.

Torsdag 10 mars:
Jag var ledig så jag gjorde inte så mycket mer än att packa min väska och åkte till Övik vid 17.30. När jag kom fram till Övik åkte jag till mormor med mamma och min moster. När jag kom hem efter besöket hos mormor bakade jag mintmarängkakor. Gick och la mig vid 00.15.

Fredag 11 mars:
Vaknade när mamma kom upp till sovrummet med fika och paket på sängen. Jag fyllde 21år och dagen tillbringades på stan med mamma. Jag shoppade 3 tröjor och ett par strumpbyxor för 180 kronor, så jag fick fynda. Vi lunchade på Waynes och sen gick vi upp till systemet för att handla lite dricka inför kvällen som jag tillbringade med Sara och sen åkte vi till Harrys. Min födelsedag var riktigt lyckad.

Lördag 12 mars:
Vaknade vid 9.30, klev upp vir 10.15. Då stoppade jag i mig lite frukost och sen var det dax att börja med tårtan. Vid 12-tiden kom släkten för att få smaka på fikat jag bakat. När fikat var över åkte jag till Bergom, satte oss ute på sjön där Jonas familj och vänner pimplade och grillade. När vi kom in igen tog jag en tupplur och sen var det dax för middag och melodifestivalen.

Söndag 13 mars:
Klev upp runt 10.15, åt frukost och sen satte vi oss ute i solen. Det var riktigt varmt och skönt när det inte blåste. Vi grillade lite korv och när solen inte var lika varm som tidigare gick vi in och spelade kort i någon timme innan det var dax att åka vidare till Husum. I Husum bjöds det på god middag och lite fika. Vi kom inte hem till Umeå förän vid 20.00 och då var det raka vägen till affären för att handla veckans mat.

Måndag 14 mars:
Idag har det varit jobb för mig. Slutade vid 14.15 och då hade Sara från Östersund kommit upp. Vi tog en sväng på stan och sen åkte vi vidare hem till mig. Här bjöds det på spaghetti och köttfärssås, och även fikat som jag bakat bjöd jag på. Hon åkte vidare vid 18.30. Det var väldigt kul att träffa Sara, sist vi träffades var sista dagen i skolan. Och jag hoppas att vi kommer fortsätta träffas och hålla vänskapen vid liv.

Presenterna från helgen blev: örhängen, presentkort på attityd, biljetter till Jeff Dunham's föreställning här i Umeå den 15 april, shampo, balsam och tvål, presentkort på HM och på Cubus, pengar och en bok som heter skönhets bibeln och blommor.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men jag hoppas läsningen har varit intressant. Ha en trevlig kväll!

Torsdag 10 mars - fruktsallad och bakning

Idag har jag inte gjort någonting speciellt. Vaknade vid 8.00 och kunde inte somna om, så då var det bara att kliva upp och äta frukost. När Jonas kom hem åt vi hamburgare och strips och sen var det dax att åka till tågstationen. Det är så typiskt att tågen inte går som dom ska. Så jag fick naturligtvis åka buss istället. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att få igång tågen. Det har ju inte varit någon snöstorm eller något annat som kan störa trafiken. Kom till Övik strax innan 19.00. Då blev jag upphämtad av mamma och moster Ellen och sen bar det iväg upp till mormor. Hon mår mycket bättre och slipper vara sängliggande.

Väl hemma från mormor gjorde jag och mamma en fruktsallad som vi smaskade i oss och sen bakade jag marängkakorna som jag ska bjuda bort på lördag. Jag hoppas dom blir lika goda som mammas, det är samma recept och allt, men rätt vad det är så smakar dom konstigt.

Jag måste försöka vara uppe en liten stund till så jag förhoppningsvis kan sova lite längre än till 8.00 imorgon. Tänkte ta en sväng till stan imorgon för att eventuellt köpa någon snygg klänning och några cider inför morgondagens festande med Sara.


Onsdag 9 mars - cookies och friterat

Hej!

Vaknade vid 8.30 idag. Klev upp, åt frukost och tittade på 112 på liv och död. När klockan närmade sig 14.00 kände jag att det var dax att baka lite. Jag gjorde choklad cookies. Dom ska jag ta ner till Övik och bjuda på på lördag när jag tänkte ha mitt födelsedagsfika. Imorgon ska jag försöka mig på att baka mintrutor. Dom kommer säkert bli goda! Men jag får vänta med att smaka tills på lördag.

När Jonas kom hem började vi med middagen som fick bli friterad kyckling med ris. Det blev faktiskt över förväntan, väldigt gott.

Kvällen kommer spenderas framför tvn, jag ska se sveriges mästerkock och efterlyst, jag och Jonas ska även spela lite skip-bo, och jag hoppas såklart på vinst.
 

Tisdag 8 mars - tvätt och butterbulle

Idag har jag inte gjort mycket, klev upp vid 9.30 och åt frukost. Mer än så har jag inte gjort. Kollat runt lite på datorn och sett ett avsnitt av gynekologen i Askim och en unge i minuten. Och klockan 16 hade vi tvättid, så vi slängde in 3 maskiner tvätt och sen upp och göra middag, potatis och köttbullar. Sen ner i tvättstugan för att hänge och sen vika. Nu är allt klart och kvällen kommer bli lika lugn som dagen. Jag och Jonas ska äta varsin butterbulle, istället för en semla. Så det kommer bli gott.


Måndag 7 mars - städa och glatt besked

Hej!

Idag har jag jobbat 8-16. Många jobbiga rum idag också. Många dubbelrum och många extrasängar. Så idag har jag slitit för tredje dagen i rad. Men resten av veckan ser lugn ut, så imorgon ska jag sova ut så länge jag kan. Jag ska eventuellt baka lite kakor imorgon, eller så blir det någon annan dag. Jag har tänkt ta med mig kakorna till Övk i helgen eftersom jag fyller år på fredag, så jag måste ju ha något att bjuda på när jag tänkt bjuda på fika på lördag.

Idag fick jag ett glatt besked från Umeå kommun, jag ska berätta mer när jag fått mitt antagningsbesked.

Söndag 6 mars - pant och mys

Idag blev det jobb 11-18. Det var en jobbig dag med många burkar och flaskor. Dom flesta som bott på hotellet i helgen har varit på House Of Metal, och då har dom förfestat med massor av öl. Så rummen har varit jobbiga i helgen. Men lite extra pengar får man ju om man väljer att ta reda på alla burkar för att panta. Jag har fått ihop nästan en hel svart sopsäck med burkar och en halv med petflaskor.

Imorgon är det jobb som gäller också. Då blir det resten av rummen som inte blev städade idag, så morgondagen blir nog också ganska jobbig med mycket burkar och annan skit.

Nu ska jag titta på tv med Jonas och knapra på några chips. Gott och mysigt så här en söndagkväll. Men det ska bli ändring på detta gottande.


Lördag 5 mars - jobbigt jobb

Idag har jag jobbat. Började 9.00 och slutade 14.30. Det är House of metal här i Umeå, så det bor mycket folk på hotellet i helgen. Och i dom flesta rummen bor det folk som har festat. Jag kan lova er att det är inte så kul att jobba helger som denna. Mycket flaskor som ska ut från alla rum, stökigt som bara den och det luktar inte som rosor precis. Imorgon blir det nog ännu värre. Då behöver dom som bor på hotellet inte checka ut fören 18.00 om dom vill. Så har jag otur kommer jag få jobba länge imorgon. Jag tror jag ska börja 11.00 imorgon så slipper man kanske vänta i all evighet på att folk ska åka hem.

Nu ska jag kolla runt på nätet innan hockeyn börjar 18.30. Jag hoppas verkligen att Modo kan vinna ikväll så dom slipper kvala.


Fredag 4 mars - bio

Hej!

Idag har jag inte gjort så mycket. Åt en macka och två kokta ägg till lunch. Det är faktiskt ganska gott med kokt ägg, men man äter det väldigt sällan.

Dagens middag fick bli helstekt fläskfilé, rotfrukter i ugn och beasås. Riktigt gott vill jag lova. Kvällen kommer att spenderas med en film på bio. Just för tillfället kommer jag inte på vad filmen heten, men det är en drama komedi i alla fall. Jag får ta reda på namnet och berätta för er imorgon vad den heter. När vi kommer hem från bion är det bara att borsta tänderna och lägga sig i sängen, jag jobbar som sagt imorgon.

Ha en trevlig fredagkväll.

Torsdag 3 mars - jobb och några kilo lättare.

Hej på er!

Jag ska försöka att bli bättre på att blogga, men just nu har jag inte haft ork att göra det.

Idag har jag jobbat, 8-14.30 blev det idag. Medan jag gick från bussen ringde jag mamma för att höra hur det var med mormor idag. Och det lät som det blivit mycket bättre, mormor har fått åka hem (till äldre centret). Så det känns riktigt skönt att höra, det känns nästan som att en sten i hjärtat har lossnat och jag har blivit flera kilo lättare. Nu behöver jag inte vara lika orolig att mormors tillstånd ska förvärras.

Ikväll ska vi se Modos match, imorgon blir det en dag hemma och på lördag och söndag är det jobb som gäller.

Nu har jag inte så mycket mer att skriva. Ha det bra!

Tisdag 1 mars - sjukhusvistelse

Nu sitter jag i bussen på väg till Umeå igen efter att ha varit i Övik några dagar. Har för det mesta tillbringat dagarna på sjukhuset. Mormor har nämligen haft lite problem sen hon opererade blindtarmen i torsdags. Så där har jag suttit med mamma och mammas syskon för att hålla mormor lite sällskap. Nu hoppas jag att det fortsätter att gå åt rätt håll med hennes problem, annars får jag ta en buss tillbaka till Övik om det skulle bli lite sämre.

RSS 2.0